Filmfoten delas ut till filmen ”Måste gitt” på Live at Heart

Av den 23 augusti, 2017

– ”Måste gitt” är en film som visar en mer rättvis och levande bild av förorts-Sverige än vi brukar får se, säger Åke Lundström, VD för Live at Heart. Indian Summer är ett spännande produktionsbolag som inspirerar filmbranschen i Sverige.

Temat i ”Måste gitt” är kulturkrockar, framförallt mellan Stockholms kulturelit och ungdomar med invandrarbakgrund i utanförskap i förorten. Filmen handlar om Metin, en ung småkriminell man i Jordbro, en av Stockholms södra förorter. Han drömmer om ett annat liv och söker bland annat till scenskolan och skriver dagbok. I dagboken antecknar han allt som händer och en dag tappar han dagboken. Han är livrädd att den ska hamna hos polisen eller hos andra kriminella. Istället hamnar den hos ett bokförlag som vill publicera boken, även det skrämmer honom, men han ser också en chans att ändra inriktning på livet.

Filmfoten är ett pris som uppmärksammar människor som utvecklar filmproduktion och nya sätt att göra film. Priset har delats ut sedan 1998 och sedan 2014 delas det under Live at Heart.

– Live at Heart vill uppmärksamma nya kreatörer, säger Åke Lundström, VD för Live at Heart. Det är ett jättesvårt projekt att överhuvudtaget göra en film, och att dessutom som debutanter producera en film som får genomslag är något av en bragd, och det förtjänar att uppmärksammas.

Motivering till priset:
”I en samtid där det blivit svårare och svårare att producera film, särskilt för debutanter, har teamet bakom ”Måste Gitt” lyckats med konststycket att inte bara finansiera och producera en film men även nå en publik. De har gått bortom det stereotypa och visar en uppfriskande bild av förorten, bortom social klass och nationalitet.”

Film & Spel | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login