Filmerna Summerland och Adam har premiär på Bio Roxy

Av den 21 oktober, 2020

Det är hela två filmer som har premiär på Bio Roxy Fredag 23 Oktober 2020, Summerland en film innehållande drama, romantik samt krig den andra filmen är Adam som är en dramafilm.

……………..

Summerland

En film av den Olivier Award-vinnande och banbrytande författaren och regissören Jessica Swale.

”Författarinnan Alice (Gemma Arterton) är en stark och självständig kvinna under Andra världskriget. Hon är djupt försjunken i sitt arbete men också väldigt ensam, sårad av en kärleksaffär med en kvinna från hennes förflutna. När den livlige unga Frank, en evakuerad pojke från London, hastigt lämnas i hennes vård är hon fast besluten om att bli av med honom. Men hans oskyldighet, mod och nyfikenhet väcker Alices djupt begravda känslor. Alice lär sig att sår kan läka, hopp och en andra chans kan existera, och att varje kvinna bör trots allt veta två saker: vem hon är och vad hon vill.”

Från Storbritanniens starkaste nya röst, den Olivier Award-vinnande och banbrytande författaren och regissören Jessica Swale, inspirerar publiken med ett ärligt och samtida tema – en intensiv och emotionell resa av självupptäckt, kärlek och vänskap.

Summerland
Storbritannien 2020
Drama, Romantisk, Krig
Regi och manus: Jessica Swale
Medverkande: Gemma Arterton, Gugu Mbatha-Raw, Penelope Wilton, Tom Courtenay, Lucas Bond, Dixie Egerickx
Ålder: Från 11 år
Längd: 99 minuter

Summerland – Svensk Trailer

……………..

Adam

En film av Maryam Touzani.

”Kunderna står i kö varje morgon när Alba öppnar luckan till sitt lilla bageri där hon säljer sina läckra hembakade bröd och bakverk. Bageriet har hon startat för att kunna försörja sig och sin dotter, sedan hon blivit änka. Men kampen för att överleva har gjort henne hård och avstängd från sina känslor.

En dag knackar det på dörren. Samia är höggravid, helt ensam och har ingenstans att ta vägen. Det kunde ha blivit ytterligare en börda på Albas axlar men det blir tvärtom. Något som legat gömt länge väcks till liv och livet blir plötsligt så mycket ljusare.”

Adam
Marocko/Frankrike/Belgien 2019
Drama
Manus och regi: Maryam Touzani
Medverkande: Douae Belkhaouda, Lubna Azabal, Nisrin Erradi
Språk: Arabiska, svenska undertexter
Ålder: Från 11 år
Längd: 98 minuter

Adam – Trailer

……………..

Filmerna Summerland och Adam har premiär på Bio Roxy Fredag 23 Oktober 2020.

» Mer information om Summerland här «

» Mer information om Adam här «

Film | Filmerna Summerland och Adam har premiär på Bio Roxy
Örebroguiden

Källa Bio Roxy

You must be logged in to post a comment Login