”Filmen om badrock” biopremiär i mars

Av den 24 december, 2016

I somras var det trettio år sen Björn Skifs samlade sina artistkollegor i Borgholm på Öland och Badrock föddes. Nu kommer ”Filmen om Badrock” på bio i mars. På biografer med den senaste tekniken med bästa ljud och bild får publiken en enastående kavalkad av artisteri. ”Filmen om Badrock” bjuder på en härlig konsert­upplevelse men vi får också följa Björn och hans artistkollegor backstage, på Ölands-utflykter och fest.

Det som började med vad många tyckte var en galen idé från Björn Skifs blev så småningom nästan en synonym för svensk sommar. I filmen kommer vi naturligtvis att främst få se konsertmaterial från de första åren med Badrock och från sommarens jubileumskonserter i Borgholm, men vi får också se helt unikt, aldrig tidigare visat bakommaterial.

Jag är stolt och glad över det vi gjorde. Vi hade kul under tiden och vi kunde glädja många andra samtidigt. Nu när Badrock blir film och ska visas på bio så hoppas jag att vi kan glädja ännu fler, både Badrock-veteraner och Badrock-debutanter, säger Björn Skifs.

För oss är det otroligt inspirerande att få vara med från start i ett sånt spännande projekt. Det är extra roligt att det är just ”Filmen om Badrock”; en film som verkligen kräver bästa ljud och bild. Vi ser fram emot att få visa den för hela svenska folket – vi vet att våra biografer kommer att ge publiken den ultimata konsertupplevelsen, säger Sture Johansson, programdirektör SF Bio.

Gräddan av Sveriges artister
Under ledning av kapellmästare Anders Berglund med band bjuder Björn själv, Tommy Nilsson, Marie Fredriksson solo och tillsammans med Per Gessle i Roxette, Lena Philipsson, Lisa Nilsson, Sanne Salomonsson, Louise Hoffsten, Anne-Lie Rydé, Nina Söderquist och Mats Ronander på en härlig hitkavalkad.

”Filmen om Badrock” navigerar oss genom den unika upplevelse som Badrock var i Sommarsverige under åren 1986 till 1992. Vi landar sen i sommaren 2016 då Badrocken uppstod för en sista gång i samband med Borgholms 200-års-jubileum. Då med större produktion än någonsin, samt ett gäng än mer vitala artister som åter fick köerna att ringla utanför Borgholms slottsruin och sommarens publik att dansa under åtta sommardagar i augusti. De två planerade konserterna blev fyra och sedan åtta.

I ”Filmen om Badrock” så får du se ett artisteri genom 30 år på bättre plats än om du såg det live och med perfekt ljud. Så klappa med, sjung och njut av alla klassiker som går loss i biosalongen.

Biopremiär 7 mars i Örebro på Filmstaden.

SF Bio presenterar i samarbete med Grumpy Productions ”Filmen om badrock”:

Producent Mats Jankell; showregi Pernilla Skifs; medproducenter Krall Entertainment, Topeja AB & Piscon AB

Film & Spel | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login