Serie | Viaplay och Peter Settman lanserar första originalserien – Swedish Dicks

Av den 22 november, 2015

Internationellt erkända Hollywood-stjärnan Peter Stormare och Sveriges roligaste komiker Johan Glans i Viaplays första originalserie, med Peter Settman som showrunner. Exklusivt till Viaplay 2016.

Viaplay, Nordens ledande leverantör inom digital underhållning, kan idag bekräfta den första originalserien från Viaplay – Swedish Dicks. En samproduktion tillsammans med internationella produktionsbolaget Brain Academy och grundaren Peter Settman samt Viking Brothers Entertainment och Glenn Lund.

Vi har velat göra en egen produktion under en tid, och att lansera den tillsammans med Peter Settman känns helt rätt. Viaplay är först med att göra en internationell original-produktion med svenska skådespelare, som kommer att erbjudas exklusivt för våra kunder senare under 2016, säger Jonas Karlén, VD Viaplay.

I den nya originalserien från Viaplay spelar prisbelönade Hollywood-skådespelaren Peter Stormare en av huvudrollerna, internationellt erkänd för flera storfilmer och serier (Big Lebowski, The Blacklist). Hans medspelare är ingen mindre än Sveriges roligaste komiker Johan Glans, tvåfaldigt utsedd till Sveriges roligaste komiker (2003, 2013). En duo som potentiellt kan bli den mest omtalade i Sverige under nästa år.

Belönad som skådespelare, producent och programledare, tillika grundare av Brain Academy – Peter Settman är showrunner för Viapalys första originalserie. Erkänd och hyllad som hjärnan bakom flertalet svenska produktioner (Partaj, Playa del Sol) och som programledare för det folkkära programmet ”Så ska det låta”.

Att få lansera Viaplays första originalserie – med en rollista beståendes av Sveriges främsta och roligaste skådespelare – känns otroligt roligt och hedrande. Swedish Dicks är någonting du aldrig tidigare har sett, en perfekt mix av skratta högt-stunder och dialoger med en mer seriös underton, berättar Peter Settman, showrunner för Swedish Dicks.

Swedish Dicks är en internationell samproduktion och den första originalserien från Viaplay. Peter Stormare och Johan Glans spelar två svenskar i Downtown LA som försöker att överleva som olicensierade privatdetektiver. Swedish Dicks kommer att finnas tillgänglig Norden över, exklusivt på Viaplay senare under 2016.

Film & Spel
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login