Film | Summerburst blir långfilm – på SF Bio i oktober

Av den 2 juni, 2016

Den femte upplagan av Summerburst på Ullevi i Göteborg har genomförts, under helgen sttod några av dansmusikgenrens allra största namn som Axwell /\ Ingrosso, Alesso och Armin van Buuren på festivalens scen och lagom till att portarna slog upp påbörjades inspelningen av den mest omfattande aftermovien som festivalen någonsin har skapat: en 1,5 timme lång film om festivalen som kommer premiärvisas på SF Bios biografer i höst.

Varje år sedan festivalens start på Stockholms Stadion 2011 har Summerburst skapat en kortare film som återspeglat den gångna festivalen, en sk. aftermovie. Förra årets aftermovie var 20 minuter lång och publicerades på festivalens hemsida och Facebooksida.

I år går Summerburst mot ännu ett rekordår och 2016 års upplagor blir därmed de största någonsin. Med anledning av festivalens succé skapar arrangören Live Nation en helt unik musik- och filmupplevelse på SF Bios biografer runt om i Sverige i höst. För första gången någonsin kommer Summerburst att bli en långfilm med fokus på festivalens historia och kärleken till dansmusiken. Filmen kommer vara fylld av artistframträdanden från årets festivaler i Göteborg och Stockholm, massor av musik, exklusiva artistintervjuer och behind-the-scenes-material som aldrig tidigare har visats.

Genom filmen får både festivalens mest trogna besökare chans att återuppleva sommarens festivaler och alla som ännu inte har upplevt Summerburst en möjlighet att uppleva dansmusiken och festivalkulturen. Även de som ännu inte fyllt 18 år får nu för första gången en chans att uppleva en av nordens största festivaler för elektronisk dansmusik.

  • Att erbjuda musikälskare nya sätt att uppleva våra konserter och festivaler på är ett givet fokus för oss. Med denna film, som delvis visas i 3D, kommer man ännu närmre den euforiska musikupplevelsen som Summerburst är och får följa en unik berättelse om fansen, artisterna och historien bakom den fantastiska resa som Summerburst har gjort och den spännande framtiden festivalen står inför, berättar Therese Liljedahl, Director Marketing & Nordic Partnership, Live Nation Sverige.

Bakom produktionen av filmen står Live Nation, OPA People och regissören Levan Tsikurishvili som bland annat har regisserat flera musikvideos till Avicii samt den hyllade dokumentären ”Den dömda världsmästaren”. Med detta unika filmprojekt fortsätter SF Bio och Live Nation att ytterligare ta ett steg i att utveckla samarbetet, där SF Bio kommer att ha premiär på filmen den 28 oktober på biografer i hela landet.

  • Det känns fantastiskt att få erbjuda våra biobesökare en sån här musikupplevelse inom just dansmusik-genren i höst. Att delar av Summerburst-filmen dessutom visas i 3D skapar en unik upplevelse av Summerburst för våra biobesökare. Med detta filmprojekt fördjupar vi samarbetet med Live Nation ytterligare och utökar vårt Eventbio-utbud, något vi är väldigt glada för, säger Sture Johansson, Programdirektör på SF Bio.

Film & Spel
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login