Film | Storsuccé för David F. Sandbergs skräckfilm LIGHTS OUT

Av den 19 augusti, 2016

Filmen har tagit världen med storm och drog in över 21.6 miljoner dollar i USA under den första helgen. På de svenska biograferna har filmen lockat hela 34 515 besökare under den första helgen vilket är väldigt bra för en skräckfilm i Sverige.

Långfilmen är baserad på David F. Sandbergs kortfilm med samma namn som har över 10 miljoner visningar på Youtube.

Sandberg arbetar för närvarande på sitt nästa projekt, ”ANNABELLE 2”, en uppföljare till 2014: s succé ”ANNABELLE”. Filmen är tänkt att släppas våren 2017.

I regi av svenske David F. Sandberg, som också skapade den hyllade kortfilmen med samma namn kommer en historia om vad som lurar i mörkret. När Rebecca växte upp var hon aldrig riktigt säker på vad som var verkligt och inte då lamporna släckts. När hon flyttade hemifrån trodde hon att hon lämnat rädslan bakom sig. Hennes lillebror Martin upplever dock samma oförklarliga och hemska saker som tärde på hennes psyke som liten. Ett skrämmande väsen som har en mystisk sammankoppling med hennes mamma, har återkommit. Men denna gång närmar sig Rebecca sanningen och det finns ingen tvekan om att alla deras liv är i fara…när lamporna släcks.

Vem är David F. Sandberg?
DAVID F. SANDBERG (Regissör) föddes 1981 i Jönköping, Sverige och blev kär i film vid en ung ålder. I tonåren arbetade han i en videobutik, som tillät honom att både gräva djupare in i hans passion och spara pengar för att köpa sin första videokamera. Han började göra kortfilmer och skicka dem till festivaler, och detta ledde honom så småningom till en praktik på ett lokalt filmcentrum, Film i Jönköpings län. Sandberg släppte sin första animerade kortfilm, ”För Barnen” på YouTube under 2006, som snabbt följdes av en annan animerad kortfilm, ”Vad Tyst Det blev.” Denna kortfilm kom att vinna flera utmärkelser under Novemberfestivalen och dess framgång ledde till jobberbjudanden och att Sandberg startade sitt eget företag, där han skapade reklam och kortfilmer för olika kunder.

År 2009 flyttade Sandberg till Göteborg och började samarbeta med Claes Lundin CL Film. Under 2011 avslutade de sin animerad dokumentär tv-serien ”Earth Savers”, som sändes i Sverige, Finland och Norge. Andra projekt omfattar ”Ladyboy” en experimentell blandning av animation och live action, och ”Wallace,” en VFX fylld berättelse om en mobbad pojke vars ritningar kommer till liv. 2013 insåg Sandberg han hade glidit bort från sin ursprungliga dröm om att göra skräck och sci-fi filmer och började göra korta skräckfilmer i sin lägenhet med sin fru, Lotta Losten. En av dessa var kortfilmen Lights Out.

Film & Spel
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login