Film | Start för succékanalen JokeMock

Av den 3 juli, 2016

Det digitala filmproduktionsbolaget MAG5 och Nordens största YouTube-nätverk, United Screens, har slutit ett samarbetsavtal, vilket innebär att alla kommande YouTube-satsningar från MAG5 kommer att ingå i United Screens premiumnätverk på YouTube. Först ut i samarbetet är YouTube-succén JokeMock, där YouTube-stjärnorna Klas Eriksson och Alfred Svensson spelar huvudrollerna.

-Vi ser fram emot samarbetet med United Screens, de har ett bra nätverk och har visat på stor kunskap om hur man kommersialiserar YouTubekanaler. Samarbetet ger oss möjlighet att fokusera på det kreativa kring idéer, manus och produktion, säger Magnus Wistam, VD på MAG5.

Första YouTube-kanalen som ingår i samarbetet är YouTube-succén JokeMock, som knappt 3 månader efter start har över 60 000 prenumeranter och 3,7 miljoner visningar på kanalen. JokeMocks första programserie är Nordic Hillbillies som MAG5 utvecklat tillsammans med YouTube med YouTube stjärnorna Klas Eriksson och Alfred Svensson, som även är anställda på MAG5.

Jag och Alfred känner United Screens väl och är glada över att de är en del av JokeMock satsningen, säger Klas Eriksson, Media Creator på MAG5.

Det ska bli väldigt roligt att börja arbeta med MAG5, deras YouTube-satsningar och inte minst med den, redan nu, framgångsrika kanalen JokeMock. Vi ser fram emot de intressanta koncept som MAG5 kommer ta ut på YouTube, och möjligheten att hjälpa annonsörer att hitta en relevant målgrupp i de satsningar MAG5 gör på YouTube, säger Nicolin Lillhage, Branded Content Manager, United Screens.

Film & Spel
Örebroguiden

Foto: Nordic Hillbillies med Klas Eriksson och Alfred Svensson i huvudrollerna.

You must be logged in to post a comment Login