Film | Spionthrillern ”Jag är Pilgrimen” blir film

Av den 4 oktober, 2015

Alldeles i dagarna släpptes remarkabla succéthrillern ”Jag är Pilgrimen” på svenska, och nu meddelas att ”Jag är Pilgrimen” blir film. Regissör och producent är, enligt Hollywood Reporter, Matthew Vaughn, som bland annat har i urval producerat Lock, Stock And Two Smoking Barrels samt regisserat Kingsman: The Secret Service.

”Jag är Pilgrimen” är Terry Hayes debut som romanförfattare, men listan på hans verk inom film- och TV-världen är lång. ”Payback”, ”Mad Max 2: The Road Warrior” och ”Lugnt vatten” är bara ett fåtal av tunga produktioner på Terrys CV. Han kommer även vara delaktig i produktionen kring filmatiseringen av ”Jag är Pilgrimen”.

Förutom att ”Jag är Pilgrimen” legat högt på bästsäljarlistor såsom New York Times och Los Angeles Times har boken blivit översatt till över 30 språk och var en massiv bästsäljare i Matthew Vaughns hemland Storbritannien, där den i skrivande stund sålt över 750000 exemplar och var den bäst säljande debuten under 2014. I Holland, Frankrike, Spanien, Japan och Norge har den också haft stora framgångar: i Norge har boken nu tryckts i sin sjätte upplaga och passerat 80000 sålda exemplar.

”Smart och vanebildande. Den bästa thrillern på många år” – Sunday Mirror

”Dan Brown kan ta semester. Terry Hayes är bladvändarnas mästare. Redan efter några sidor stängde jag frivilligt av telefonen och hade roligare med en bok än jag kan minnas att jag haft på åratal.” – Steve Yeoman, Amazon

Film & Spel
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login