Film | Så många hyr komedier med sexuella baktankar

Av den 19 april, 2015

Att ha en trevlig filmkväll är inte alltid det enda syftet med att hyra film. Närmare en fjärdedel av befolkningen erkänner nämligen att de hyrt film med avsikten att vara intim med filmsällskapet. Främst är det komedier och skräckfilmer man hyr i hopp om att det ska hetta till under filmkvällen. Det visar SF Anytimes senaste undersökning.

För fjärde året i rad har video on demand-tjänsten SF Anytime låtit genomföra undersökningen Svenskarnas Filmvanor där 1 012 svenskar har svarat på frågor om film och filmvanor.

Resultatet visar att 23 procent av svenskarna har hyrt film i förhoppning om att bli intim med filmsällskapet. Fler män än kvinnor har baktankar med filmkvällen, bland dem svarar 26 procent att de hyrt film med intimitet som mål. Motsvarande siffra för kvinnor är 17 procent.

Så vad är det då för typ av filmer man hyr för att skapa en sensuell stämning under filmkvällen? Romantiska komedier är den klart bästa vägen att gå, i alla fall enligt svenskarna. 28 procent uppger nämligen att det är deras taktik för att komma filmsällskapet närmare. Därefter är vanliga komedier och skräckrullar de mest populära alternativen. Science fiction och dokumentärer bedöms dock vara mindre lämpliga, endast 2 respektive 1 procent väljer dessa genrer i hopp om en intim stund.

En filmkväll kan vara ett väldigt bra sätt att komma varandra närmare, särskilt om man nyligen inlett en relation. När man tittar på film i hemmamiljö är det lättare att våga närma sig någon man tycker om. Filmvalet kan dessutom hjälpa till på olika sätt, en romantisk komedi kan inspirera medan en skräckfilm gör att man vill krypa ännu närmare filmsällskapet, säger Marta Jarzabek Hulthén, marknadschef på SF Anytime.

Film & Spel
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login