Film | P&L Film Festival inleder samarbete med Live At Heart 2015

Av den 16 maj, 2015

P&L Film Festival flyttar och inleder samarbete med musik- och filmbrancheventet Live At Heart – årets upplaga äger rum i Örebro 30/8-4/9.

P&L Film Festival 2015 äger rum som en integrerad del av Live At Heart i Örebro, 30 augusti – 4 september. Utöver det officiella filmfestivalprogrammet blir det också utomhusvisningar med ett antal jubilerande storfilmer och fri entré, öppet för alla som vill njuta av film utomhus i sensommarkvällen.

Efter att på bara tre år lyckats etablera en ny internationell plattform för unga filmskapare världen över, är det dags för P&L Film Festival att lägga grunden för nästa steg mot målet att bli en av Skandinaviens viktigaste internationella filmfestivaler för unga filmskapare.

Många platser har funnits i diskussionerna och att filmfestivalen nu väljer Örebro har flera skäl, inte minst kopplingen till Filmregion Stockholm – Mälardalen där Örebro var en av de grundande kommunerna med en uttalad filmproduktionsstrategi, internationellt fokus och tillväxt i en historisk stad. Redan nu i sommar inleds samarbetet och filmfestivalen bjuder in filmer och filmskapare att bli upptäckta i – och själva upptäcka – denna fantastiska del av Sverige.åke-lundström-lah

”Vi välkomnar Holger och Shumaï till Live at Heart, på det här sättet skapar vi nya förutsättningar
för mötet mellan musik och filmbransch. Med Peace and Love Film Festival blir Live at Heart den första festivalen av sitt slag i Sverige”
säger Åke Lundström, VD Live at Heart AB.

Mer information presenteras efter filmfestivalen i Cannes där P&L Film Festival medverkar och även representerar Live At Heart och Örebro. Fullständigt officiellt program släpps första veckan i augusti.

P&L Film Festival ser mycket positivt på samarbetet med Live At Heart och Örebro, inte minst utifrån deras uttalade målsättning att bli ett centrum för livemusik i Skandinavien.

”Vi ser en naturlig koppling till filmen och Örebros aktuella satsningar, inte minst Open Art, som är på väg att bli en viktig internationell kulturmötesplats”, säger Holger Carlsson, festivalgeneral för P&L Film Festival.

”Vi på den kommunala biografen Roxy är mycket glada och stolta över att kunna välkomna Peace and Love Film Festival till Örebro och vår biograf. För oss som lokal art house-biograf är detta ett evenemang som betyder oerhört mycket. Att vi nu får tillfälle att vara värd för en festival av PLFF’s rang hjälper oss att stärka vår position både lokalt och nationellt.” menar, Bo Emmerik, Kommunikatör: Bio Roxy

Kommentar Örebro Kommun:
– ”Vi är glada över att Peace and Love Film Festival väljer att etablera sig hos oss, det visar att Örebro är en attraktiv stad som växer och med det drar till sig nya evenemang.”
– Björn Sundin, Kommunalråd (S)

Kommentar Örebrokompaniet:
”Örebrokompaniet är väldigt stolta över att få vara med och utveckla kulturutbudet i Örebro med redan etablerade Live at Heart som bas för denna utveckling. Vi ser fram emot en filmfest för både örebroare och tillresta.”
– Christer Wilén, VD Örebrokompaniet

Kommentar FRSM:
”Ett fantastiskt crescendo för samspelet mellan film och musik! Två branscher som sätter Sverige och regionen på världskartan. Ett klockrent engagemang för oss som samarbetsorganisation inom de kulturella och kreativa näringarna.”
– Anette Mattsson, VD Filmregion Stockholm-Mälardalen

Film & Spel | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login