Film | Pac-Man fyller 35 och firar med filmen ”Pixels”

Av den 21 maj, 2015

Den 22 maj 2015 fyller PAC-MAN™ – historiens mest ikoniska videospelskaraktär – 35 år. I sommar tar han steget över till den vita duken i Sony Pictures film PIXELS och studion passar på att fira med en global födelsedagsfest av episka proportioner. I städer över hela världen, och på internet, kommer såväl skådespelare som filmbesökare och speciella gäster att fira med födelsedagstårta, gratisspel och specialevenemang.

När de var barn på 1980-talet räddade Sam Brenner (Adam Sandler), Will Cooper (Kevin James), Ludlow Lamonsoff (Josh Gad) och Eddie ”The Fire Blaster” Plant (Peter Dinklage) världen tusentals gånger – för 25 cent per spel. Nu ska de göra det på riktigt. I PIXELS upptäcker intergalaktiska utomjordingar videor med det klassiska arkadspelet och tror felaktigt att det rör sig om en krigsförklaring. De anfaller jorden, och använder videospelet som modell för sina attacker. Nu måste USA:s president Cooper kalla in sina gamla arkadspelskompisar för att rädda världen från att förstöras av Pac-Man, Donkey Kong, Galaga, Centipede och Space Invaders. De får assistans av överstelöjtnant Violet Van Patten (Michelle Monaghan), en specialist som hjälper dem med unika vapen för att bekämpa utomjordingarna.

Filmälskare världen över kan delta i Pac-Mans födelsedagskalas via Facebook.com/PixelsMovie där de har chansen att se och dela den senaste Pixels-trailern och få uppdateringar om lanseringen av Pixels mobilspel Tower Defense med Pac-Man och de andra karaktärerna från filmen.

I Tokyo – Pac-Mans födelsestad – kommer man att tillsammans med publiken skapa den största mänskliga bilden av Pac-Man och försöka krossa det tidigare Guinessrekordet. Vid evenemanget som äger rum i Tokyo Tower kommer skådespelaren Shingo Yanagisawa och den populära komikern och sociala medier-sensationen Naomi Watanabe att tillsammans med hundratals biobesökare skapa den största Pac-Man som någonsin bildats av människor.

I Chicago firar Sony Pictures tillsammans med professor Toru Iwatani, som skapade Pac-Man, och BANDAI NAMCO ENTERTAINMENT INC. på Level 257™, ett nytt underhållningskoncept som inspirerats av Pac-Man. Evenemanget, som går i 1980-talsstil, kör igång kl. 19.00 på fredagen och håller på till midnatt. Bland deltagarna finns bland annat viktiga personer från spelindustrin och DJ:s, och Jerry Buckner från Buckner & Garcia kommer att framföra sin hitlåt ”PAC-MAN Fever” från 1982 live.

I Storbritannien kommer Pac-Man att fira sin födelsedag med en särskilt spännande händelse – han ska skjutas ut i rymden. Pac-Mans resa kommer att spelas in av en särskild GoPro-kamera och sändas på hans födelsedag.

Och i Spanien kommer fyra av landets största YouTube-stjärnor att mötas i en kamp för att kora den slutgiltiga segraren i spelet. De kommer att uppmana sina följare att titta, både via webben och personligen, och det kan bli upp till 21 miljoner som tittar på videospelstävlingen.

Under franska öppna mästerskapen i Paris planerar slutligen Serena Williams, som har en cameoroll i PIXELS en särskild födelsedagsfest för sin medspelare.

PIXELS har premiär på biografer över hela i Sverige den 12 augusti 2015. Både i 3D och 2D.

Film & Spel
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login