Film | Marvels Ant-Man rakt in som etta på biotoppen i USA

Av den 20 juli, 2015

I fredags, den 17 juli, hade Marvels actionspäckade ANT-MAN biopremiär i USA. Denna fristående historia från Marvels universum spelade in 58 miljoner dollar den första helgen och placerade sig som nummer ett på den amerikanska biotoppen framför Minioner (Minions) på andra plats.

ANT-MAN handlar om Biokemisten Dr. Hank Pym som använder sin senaste upptäckt för att skapa en storleksförändrande formel. Hans första test på sig själv går inte som han tänkt sig men han uppfinner en hjälm som gör att han kan kommunicera med myror – och kontrollera dem.

Pym låter den halvkriminelle Scott Lang få testa hjälmen. Beväpnad med en häpnadsväckande förmåga att krympa i storlek, men öka i styrka, måste nu Lang hjälpa sin mentor, Pym, att skydda hemligheten bakom hans spektakulära Ant-Man-utrustning. Mot till synes oöverstigliga hinder tvingas Pym och Lang planera och iscensätta en kupp för att lyckas rädda världen från ett överhängande hot.

I rollerna ser vi Paul Rudd, Michael Douglas, Evangeline Lilly, Corey Stoll, Bobby Cannavale, Michael Peña m.fl. Regisserad av Peyton Reen och producerad av Kevin Feige.

ANT-MAN har svensk biopremiär på onsdag den 22 juli.

Film & Spel
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login