Film | J.K. Rowling har släppt texter till nya filmen

Av den 14 mars, 2016

J. K. Rowling har släppt texter inför filmen”Fantastiska vidunder och var man hittar dem”!

Under förra veckan kom fyra texter skrivna av J. K. Rowling som släpptes exklusivt på pottermore.com under samlingsnamnet ”Magins historia i Nordamerika”. Berättelserna introducerar läsare till outforskade hörn och en ny era i J. K. Rowlings magiska värld.

Texterna Magins historia i Nordamerika har släppts inför kommande filmen ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem” baserat på ett manus av J. K. Rowling själv. Äventyret utspelar sig i 1920-talets New York och kommer att handlar om magizoologisten Newt Scamander som spelas av Oscar®belönade Eddie Redmayne.

Den första texten introducerar läsaren till Nordamerikas magiska värld och i andra fokuserar man på farorna kring att leva i den magiska världen under 1600-talet i Nordamerika. Den tredje texten handlar om vad det var som tvingade trollkarlarna att gömma sig undan på 1700-talet. I fredags publicerades den sista texten som kretsar kring Nordamerikas magiska värld på 1900-talet.

# # #

”Fantastiska vidunder och var man hittar dem” är ett nytt äventyr som tar oss tillbaka till J. K Rowlings magiska värld.

Med Eddie Redmayne i huvudrollen som Magizoologisten Newt Scamander kommer i höst detta äventyr som utspelar sig i 1920-talets New York. Efter ett avslutat uppdrag där Newt sökt sig för att upptäcka och dokumentera en samling magiska varelser anländer han i New York. Han kunde gjort ett uppehåll i staden utan problem, om det inte vore för malplacerade värdslingen Jacob samt en del fantastiska vidunder som rymt ifrån Newt Scamander. Dessa vidunder kan skapa problem i både trollkarlarnas och Värdslingarnas värld.

Film & Spel
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login