Film | Insidan ut rekordöppnar i USA

Av den 25 juni, 2015

Fredagen den 19 juni, hade Disney/Pixars INSIDAN UT biopremiär i USA. Den hyllade långfilmen om känslorna som finns i ditt huvud spelade in drygt 91 miljoner dollar den första helgen vilket gör den till den största öppningen någonsin för film som inte är en uppföljare eller baserad på en känd förlaga.

Filmen spelade in mer än Avatar som 2009 öppnade på 77 miljoner dollar, vilket var det tidigare rekordet. Pete Docters film rankas som den näst största Pixar-öppningen genom tiderna, precis bakom Toy Story 3 som öppnade med drygt 110 miljoner dollar.

Att växa upp kan vara knepigt, och för den unga flickan Jenny är det just så. Hennes pappa får ett nytt jobb och familjen flyttar från det trygga livet i en småstad till storstaden San Francisco. Precis som alla andra så styrs Jenny av sina känslor; Glädje, Rädsla, Ilska, Avsky och Vemod.

Känslorna bor i Huvudkontoret, ett kontrollcentrum inuti Jennys hjärna där de hjälper henne genom det dagliga livet. Jenny och hennes känslor kämpar med att anpassa sig till en ny stad, ett nytt hus och en ny skola – det blir lite mycket på en gång och det utbryter tumult i Huvudkontoret. Regisseras av Pete Docter (Monster’s Inc och Upp) och produceras av Jonas Rivera (Upp).

INSIDAN UT har svensk biopremiär den 28 augusti.

Film & Spel
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login