Film | Hundraettåringen som smet från notan och försvann

Av den 14 maj, 2016

Inspelningen av uppföljaren till biosuccén Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann påbörjas den 23 maj i Trollhättan. Filmen är baserad på en idé av Jonas Jonasson, Hans Ingemansson, Felix Herngren och Måns Herngren. För manus står Hans Ingemansson och Felix Herngren och för regin står Felix Herngren och Måns Herngren. Robert Gustafsson gör återigen rollen som Allan Karlsson.

”Hundraettåringen som smet från notan och försvann” är en samproduktion mellan FLX, Nice Drama, Buena Vista International Sweden, Film Väst, TV 4 och Nordsvensk Filmunderhållning.

Jag är väldigt stolt över att min Allan fortsätter sin livsresa också på andra sidan hundra. Det är ett stort nöje att samarbeta med samma härliga filmgäng som förra gången, säger Jonas Jonasson om projektet.

Jag har tänkt tillbaka på hela processen många gånger när vi filmade ”Hundraåringen” och nu står vi här igen och jag är väldigt sugen på att filma detta. Sen har det varit så spännande att vi tagit fram historien från scratch, ihop med Jonas, och kliver ut i en helt ny film i Jonassons universum. Och extra kul att jag gör det här ihop med Måns! Vi jobbar väldigt bra ihop och kompletterar varandra känns det som, säger Felix Herngren.

”Hundraettåringen som smet från notan och försvann” handlar om hundraettåringen Allan Karlsson och hans vänner som nu är rastlösa på Bali efter ett år i lyx. Men när Allan bjuder på den oförglömligt goda läsken Folksoda så blir det fart igen. Inte bara på Allan och sällskapet, men även på hämndlystna gangsters, ryska bekanta från förr och amerikanska CIA. I uppföljaren till Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann bjuder Hundraettåringen in till ett nytt, fantastiskt kapitel om hans osannolika liv.

”Hundraettåringen som smet från notan och försvann” har svensk biopremiär över hela landet 25 december 2016.

Film
Örebroguiden

Bild från Hundraåringen

You must be logged in to post a comment Login