Film | Hångel, bråk och nakenchock – det gör svenskarna under filmen

Av den 23 mars, 2015

Äta popcorn och dricka läsk är vanliga sysselsättningar under en filmkväll, men svenskarna har även annat för sig medan de tittar. Var fjärde har exempelvis flörtat med sitt filmsällskap, andra har bråkat om filmen och drygt var tionde har sett film spritt språngande naken. Det visar SF Anytimes senaste undersökning.

För fjärde året i rad har video on demand-tjänsten SF Anytime låtit genomföra undersökningen Svenskarnas Filmvanor där 1 012 svenskar har svarat på frågor om film och filmvanor. Resultatet visar att det är mycket annat som försiggår i svenska hem medan filmen rullar.

Tydligt är att filmtittande inspirerar till en del hel romantik. Hångel är nämligen en rätt vanlig sysselsättning under filmkvällen, det har 35 procent ägnat sig åt under filmen. Var fjärde har också tillbringat filmtiden åt att flörta med sitt filmsällskap, och för lika många har det någon gång gått så långt som till sex.

Andra har mer säregna vanor kring främst hur, och var, de ser på film. Närmare var tionde, 9 procent, erkänner nämligen att de har tittat på film medan de suttit på toaletten. Om de tagit med sig exempelvis en surfplatta in, eller om de sett tv:n från toaletten avslöjar inte undersökningen.

Mysbyxor är inte heller givet under filmkvällen. Faktum är att 11 procent av svenskarna har tittat på film utan en tråd på kroppen. Det är dock något som är långt mer vanligt bland män. Var sjunde man, 14 procent, har tittat på film naken jämfört med 8 procent av kvinnorna.

Hyrfilm tittar man främst på i hemmets lugna vrå och eftersom man dessutom har möjlighet att pausa och spola tillbaka är jag inte förvånad att många har annat för sig under filmen. Men det är ändå intressant att en filmkväll kan innehålla så här många spännande aktiviteter, säger Marta Jarzabek Hulthén, marknadschef på SF Anytime.

Mindre trevliga aktiviteter vi ägnar oss åt under filmen är bråk. 8 procent av svenskarna har någon gång bråkat om själva filmen och nästan lika många, 7 procent, har bråkat om något helt annat. Fler än var fjärde, 28 procent, medger även att de tillbringat filmkvällen med att sitta och störa sig på filmsällskapet.

Film
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login