Film | Extra värme med franska feelgood-succén Familjen Bélier

Av den 25 juli, 2015

Över 7 miljoner fransmän har sett den på bio! Huvudrollen spelas av det nya stjärnskottet Louane Emera som förutom att vara en enastående skådespelerska även har en fantastisk sångröst. Titelmelodin ”Je Vole” har blivit en stor säljsuccé i hemlandet och har toppat den franska singellistan.

I familjen Bélier är alla döva förutom 16-åriga Paula, som tar hand om alla utom sig själv. Hon fungerar som sina föräldrars språkrör i deras vardagsliv och är oumbärlig för alla i familjen.

Vad hennes föräldrar inte vet är att deras dotter har en fantastisk sångröst och en talang utöver det vanliga, något Paulas musiklärare snart upptäcker. Han övertygar henne om att ställa upp i en audition utlyst av Radio France i Paris som kan leda till att hon kommer in på sina drömmars musikutbildning.

Paula ställs nu inför sitt livs svåraste val – att stanna kvar hos sin familj eller uppfylla sina drömmar. Familjen Bélier är en äkta feelgood-film om att bli vuxen och våga ta det första steget samt som förälder att våga släppa taget.

Regi: Éric Lartigau
I rollerna: Karin Viard, François Damiens, Eric Elmosnino, Louane Emera
Speltid: 105 min
Barntillåten
Familjen Bélier släpps på DVD, VoD och Blu-ray den 27 juli!
Franska feelgood-succén Familjen Bélier släpps på DVD, Blu-ray och VoD.

Film & Spel
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login