Film | David Hasselhoff i samarbete med svensk internetsensation

Av den 19 april, 2015

David Hasselhoff är tillbaka med ny singel. Låten heter “TRUE SURVIVOR” och är ledmotivet till det svenska internetfenomenet, filmen om actionhjälten Kung Fury.

Kung Fury är det mest lyckade Kickstarter-projektet i svensk historia och ett av de största i världen någonsin. Totalt backades filmprojektet upp av 18.000 personer från hela världen som tillsammans bidrog till att filmen kunde gå till produktion. Trailern har idag haft mer än 8,5 miljoner visningar på You Tube och uppmärksammats bland fans och media globalt.

Skaparen, David Sandberg, hade sagt upp sig från sitt jobb och satsat allt på att skapa sin drömfilm. Efter att ha publicerat filmtrailern på webbplatsen Kickstarter fick han en chock. Trailern bidrog till att över 1 miljon kronor samlades in från “backers” på mindre än ett dygn. Fyra veckor senare var den siffran uppe i 4 miljoner.

I Los Angeles satt en annan David och blev helt till sig när han fick se trailern till projektet som skickats till honom. Någon ‘skypning´ senare landade David Hasselhoff på svensk mark för att sjunga in ledmotivet och spela in videon till samma låt.

Åttiotalet handlade om att ha kul, action och hjältar. Kung Fury har allt det! Jag är stolt över att att vara inblandad i David Sandbergs projekt. Han är en otrolig kreativ kraft inom animerad underhållning. Låten är perfekt för mig och titeln passar dessutom rätt bra in på mitt liv, säger David Hasselhoff.

“True Survivor” – skriven av Mitch Murder och Jörgen Elofsson – släpps idag.

Filmen Kung Fury har premiär globalt på You Tube och SVT Play den 28 maj.

Film & Spel
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login