Film | Cannes 2016 Scanbox distribuerar fyra av festivalens tunga titlar

Av den 22 april, 2016

Cannes Filmfestival som äger rum den 11-22 maj, släppte nyligen sitt officiella program. Scanbox Entertainment har den stora äran att distribuera fyra av festivalens tunga titlar, inklusive årets öppningsfilm.

Woody Allens Café Society öppnar årets Filmfestival, den 69:e på rad.

”En ung man, James (Jesse Eisenberg), kommer till Hollywood under 1930-talets gyllene år i hopp om att göra karriär inom filmindustrin. Han blir snabbt förälskad i Theresa (Kristen Stewart) och sveps med i Hollywoods pulserande nöjesliv och blir snart en del av det vackra folket. I övriga roller ser vi bl a Blake Lively, Parker Posey, Steve Carell och Corey Stoll.”

Svensk biopremiär september/oktober 2016.

I huvudtävlan om guldpalmen;

Nicolas Winding Refns skräckthriller The Neon Demon.

”Jesse (Elle Fanning), en ung lovande modell, flyttar till Los Angeles för att göra karriär. Men snart hamnar hon i klorna på en grupp kvinnor, vars besatthet av skönhet gör dem beredda att ta till alla medel för att komma åt hennes ungdom och vitalitet. I övriga roller ser vi Keanu Reeves, Christina Hendricks, Jena Malone, Abbey Lee, Alessandro Nivola m.fl.”

Svensk biopremiär sommaren 2016.

Xavier Dolans drama It’s Only the End of the World.

”Louis (Gaspard Ulliel), en svårt sjuk författare, återvänder hem efter att ha varit borta från sin familj en lång tid, bara för att berätta att han snart skall lämna dem. I övriga roller ser vi Léa Seydoux, Marion Cotillard, Nathalie Baye och Vincent Cassel.”

Svensk biopremiär september/oktober 2016.

Un Certain Regard

Matt Ross’ drama Captain Fantastic

”Viggo Mortensen spelar här en av sina mest uppmärksammade roller, inte som superhjälte, men som superpappan Ben som beslutar sig för att skydda sin familj mot omvärldens faror genom att isolera sig ute i vildmarken tillsammans med sina barn och där lära dem den sanna meningen med livet. I övriga roller bl a Samantha Isler, Nicholas Hamilton, Annalise Basso, George MacKaya, Charlie Shotwell.”

Film & Spel
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login