Här är vinnarna av Skämskudden 2016

Av den 8 september, 2016

Ikväll korades årets sämsta svenska tv-insatser när antiprisgalan Skämskudden arrangerades inför storpublik i Stockholm. Både Linda Lindorff och tv-galan Kristallen kammade hem två utmärkelser vardera. Dessutom var några av pristagarna själva på plats för att ta emot sina priser.

Totalt delades det ut tio stycken Skämskuddar i olika kategorier när galan avgjordes på Ballroom 12 i Stockholm. Bland ”vinnarna” märks särskilt Linda Lindorff som prisades för årets Meltdown samt tilldelades Comedy Centrals nyinstiftade hederspris. Tv-galan Kristallen fick pris för sämsta direktsända program samt utmärkelsen Guldkudden. Bland övriga vinnare finns produktioner som Ex on the beach och Realitystjärnorna på godset samt tv-personligheter som David Druid, Louise Nordahl och Zanni Hahn.

I år sattes även ett nytt rekord gällande antal nominerade och vinnare som närvarade på galan. Zannie Hahn var själv på plats för att ta emot sin utmärkelse för årets mest pinsamma tv-personlighet, och även representanter för Ex on the beach och Vårdgården intog scenen. Utöver detta var ytterligare ett antal nominerade på plats.

Här är samtliga mottagare av Skämskudden 2016:

Direktsänt
Vinnare: Kristallen 2015
Motivering: Kristallen är i en klass för sig själv och ett självklart val. Årets onödigaste svenska tv-program.

Livsstil/Reality
Vinnare: Realitystjärnorna på godset
Motivering: Ett program lika obegripligt som titeln: Det är inte reality, de är inte stjärnor, och det finns heller inget gods.

Programledare
Vinnare: David Druid & Louise Nordahl (Roliga timmen)
Motivering: Samma sköna feeling i studion som i krigstribunalen i Haag. Aldrig har två programledare respekterat varandra mindre.

Dokusåpa
Vinnare: Ex on the beach
Motivering: Vem trodde att vi skulle tröttna på att se tatuerade alkisar knulla och slåss?

Tävlingsprogram
Vinnare: Sveriges värsta kändisbilförare
Motivering: Programmet som får oss att ifrågasätta trafikverkets nollvision.

Underhållning
Vinnare: Vårdgården
Motivering: Om vårtgården är området runt bröstvårtan så är Vårdgården området kring Jonas Malmsjös rövhål.

Tv-personlighet
Vinnare: Zannie Hahn
Motivering: Han gick in och var sig själv. Och misslyckades.

Meltdown
Vinnare: Linda Lindorffs walkout på Kristallen
Motivering: Ingen har gjort mer för svenska bönders rätt till för tidig utlösning bredvid en änka från Säffle.

Guldkudde
Vinnare: Kristallen
Motivering: För att på ett förtjänstfullt sätt hyllat det bästa i svensk tv genom att konsekvent producera det allra sämsta i svensk tv.

Comedy Centrals hederspris
Vinnare: Linda Lindorff
Motivering: Linda Lindorff har under året bidragit till att göra det svenska TV-landskapet ännu mer underhållande. Hon har även visat prov på ett stort känsloregister. Linda har svettats, slitits och gråtits för sin rätt till ett TV-pris. För att lugna upprörda tittare och bönder får Linda nu Comedy Centrals hederpris. Det är inte så att vi är rädda för känslor, Linda. Vi är rädda för DINA känslor.

Film & Spel
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login