Film | Apollo möjliggör inspelning av Tsatsiki, farsan och olivkriget

Av den 25 maj, 2015

Det är dags för en ny film om den älskade bok- och filmkaraktären Tsatsiki! I regi avregissör en Lisa James Larssonbaserat på ett nytt filmmanus av Moni Nilsson (författare till Tsatsiki böckerna) kommer ett helt nytt äventyr med Tsatsiki och hans härliga familj – TSATSIKI, FARSAN OCH OLIVKRIGET. Filmen spelas in på Kreta och Apollo bidrar med resor till Kreta för filmteamet.

När det stod klart att filmen skulle spelas in på Kreta och att filmen till del handlar om att upptäcka Grekland på riktigt kände vi på Apollo att vi som största svenska arrangör av resor både till Kreta och Grekland självklart ska vara med och möjliggöra inspelningen av filmen, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

Apollos kunder som befinner sig på hotell Louis Creta Prinscess i Maleme under perioden den 11-12 juni har dessutom chans att få vara med som statister i filmen. Filmen spelas delvis in där och på orterna Loutro och Sfakia på södra Kreta.

I rollerna ser vi Emrik Ekholm som Tsatsiki, Adam Gutniak-Béaff som Per Hammar, Sara Vilén som Alva, Liv Mjönes som Tsatsikis mamma, Jonatan Rodriguez som Tsatsikis grekiska pappa och Christine Meltzer som Alvas mamma Durga. Inspelningen startar den 4 maj och filmen spelas till största delen in på Kreta. Tsatsiki, farsan och olivkriget kommer att ha biopremiär i december 2015.

Min intention med filmen är att göra en underhållande och varm film för hela familjen. Jag vill ge liv till Monis manus med humor och energi och respekt för hennes underbara karaktärer, säger filmens regissör Lisa James Larsson.

Producenten Susann Billberg på Jarowskij:
Publiken skall få återuppleva Tsatsiki och hans spännande äventyrliga värld. I Lisa James Larsson händer kommer vi att få en härlig familjefilm med äventyr, humor, värme och charm som tilltalar en bred familjepublik.

Film & Spel
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login