FIFO kör nypremiär i nygammal lokal

Av den 28 februari, 2018

FIFO har gjort sig kända för att anordna fester där man spelar den lite tyngre och hårdare typen av elektronisk dansmusik.

Tidigare har man hållit till i Harrys lokaler, men i och med att Harrys slagit igen så blev man tvungna att se sig om efter nya lokaler. Nu har valet fallit på Nivå som ligger bredvid Ritz NIghtclub, detta är faktiskt en av de lokaler man började i så på sätt och vis är cirkeln sluten.

Jag träffar Sara Billström och Kim Norén, två av personerna som jobbar med arrangemangen.

Berätta lite om FIFO.
– FIFO är ett koncept som inriktar sig på lite hårdare elektronisk musik med influenser från till exempel Tomorrowland, Defcon och Q-BASE, musiken är Trance, Hardstyle och Hardcore, ja lite annorlunda internationell musik, säger Sara.

Ni byter lokal nu vad innebär det?
– Nivå var den lokal vi höll till i innan Harrys, men nu kör vi en ny start och går all in i Örebro så att säga. Målet är att börja boka lite mer internationella akter, för vi ser att det går att dra folk även till Örebro, säger Sara.

FIFO arrangeras inte bara i Örebro eller hur?
– Nej vi har även arrangemang i Stockholm där vi satsar på lite större fester med internationella DJs, säger Kim.

Vad betyder namnet FIFO?
– Det betyder Fit In or Fuck Off, säger Sara.

– Namnet kommer från en Hardstyle låt, säger Kim.

Om man går på en av era fester, vad kan man förvänta sig då?
– Vi har nästan alltid något tema för festen, så alla klär ut sig. Det vi siktar på är mer en känsla än en vanlig klubbkväll, säger Sara.

– Folk som besöker oss för första gången brukar vara väldigt nöjda och glada. Många har en viss bild av hur sådana här fester är, men när de väl vågar komma själva och får se hur det är så har de väldigt kul, säger Kim. Senaste festen vi hade så var det folk från mitt jobb som var där, de lyssnar normalt sett inte på den här typen av musik men tyckte att festen var mycket häftig.

Ni brukar satsa rätt hårt på ljus och dekorationer till festerna eller hur?
– Ja det gör vi och kommer att satsa ännu mer på ljus nu i nya lokalen, vi vill ju att det skall bli som en liten show när man kommer dit, säger Sara. Vi kan ju inte mäta oss med Tomorowland och de andra stora eventen men vi gör så gott vi kan med de medel vi har.

Hur skulle ni vilja beskriva stämningen på en FIFO fest?
– Det blir oftast en väldigt familjär stämning på festerna där alla pratar med alla och tjejerna kan som de ofta gör stå i bara bikini utan att det är någon som rör dem, det är heller inget raggande på det sättet som det kan vara på en vanlig krogkväll, säger Kim. Man är på våra fester för musiken och att ha roligt, jag har känslan av att tjejer känner sig trygga på våra fester.

– Ja jag kan bara bekräfta vad Kim säger, folk på festerna är väldigt öppna och när man kommer på sin andra fest är det som om man redan kände de flesta, säger Sara.

När är det dags för nästa fest?
– Den 29 mars, skärtorsdagen är det dags för första festen i nya lokalen, säger Sara. Till den första festen har vi bokat lokala DJs, men satsar mycket på ljus.

– Det kommer att bli en bra fest, vi har byggt upp en bra stomme med folk som kommer på festerna så det finns en kärna som alltid kommer på festerna, säger Kim.

Missa inte FIFO på Nivå den 29/3.

Karl-Johan Sandberg, Nöje | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login