Fettisdagen 2018: Sveriges bästa semlor utsedda

Av den 13 februari, 2018

Vill du veta var du köper stans bästa semla? Lagom till fettisdagen har svenska folket röstat fram landets bästa semlor i våra tio största städer. Hela 2408 konditorier fördelade över hela landet har deltagit i Arlas tävling Stans bästa semla.

Att semlan är ett av våra mest älskade bakverk råder det inga tvivel om. I en undersökning gjord av YouGov på uppdrag av Arla har svenskarna sagt sitt och på topplistan över vilka bakverk vi helst köper eller äter på konditori hamnar semlan på första plats (20%). Efter födelsedagar är fettisdagen också den mest populära högtidsdagen att avnjuta ett bakverk på konditori*.

I Arlas digitala kampanj Stans bästa semla har svenska folket röstat fram landets bästa semlor i de tio största städerna. Det konditori som fått flest röster och blivit högst rankat i respektive stad, samt det konditori som fått flest röster totalt sett, är utsedda till vinnare. Omröstningen har pågått sedan 8 januari 2018.

Att gå på kondis på fettisdagen är en tradition som ligger svenskarna varmt om hjärtat. Därför är vi stolta att kunna presentera de konditorier som bakar landets bästa varianter. Sveriges största semmeljury, svenska folket, har sagt sitt för sjunde året i rad, säger Inger Myresten, marknadschef på Arla Foodservice.

Här finns Örebro bästa semlor Örebro: Sveas Terazza, Drottninggatan 45. Tel: 019-611 14 10

Topplista på bakverk vi helst köper på konditori:

1. Semlor
2. Bakelser (t.ex. Napoleon, Budapest, etc.)
3. Tårta
4. Bullar (kanel, kardemumma, vanilj etc.)
5. Biskvier, punschrullar, chokladbollar

Semmelrecept på arla.se
För de som vill baka sina egna semlor finns massor av recept på www.arla.se. Baka klassiska semlor eller testa en nyare variant som lakritssemla, chokladsemla eller semmelwrap.

Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

* Om undersökningen
Konsumentundersökningen är gjord i oktober 2017 av YouGov på uppdrag av Arla och omfattar 2 058 svenskar. Urvalet är statiskt säkerställt och representativt för Sveriges befolkning.
** Om tävlingen
Tävlingen Stans bästa semla har varit aktiv sedan 2012 och semmelälskare över hela landet har sedan dess haft chansen att årligen rösta fram sina bästa konditorier. I år har tävlingen uppdaterats och bland annat kan de som röstar nu skapa sin egen topplista med sina favorit-konditorier och dela den i sociala kanaler.
***Resultatet är inhämtat kl. 00.01 tisdag den 13 februari 2018.

You must be logged in to post a comment Login