Festival | Sommarens musikfestivaler världen över

Av den 7 juli, 2016

Stekande sol, piskande regn, tält, campingstolar och burköl – när sommaren kommer till Sverige är det många som väljer att åka på festival. Nu har resesöksajten momondo satt ihop en lista över sex stycken spännande festivaler – världen över.

Känner du att du har upplevt det Sverige har att erbjuda i festivalväg? Eller är du kanske bara sugen på att varva Bråvalla och Way out West med något lite mer exotiskt? Lugn – det finns mycket kvar att uppleva. Vad sägs till exempel om japansk rock, vulkaner och elektronisk dansmusik i Belgien eller ett utopiskt samhälle mitt i Nevadaöknen?

1. Tomorrowland, Belgien 22-24 juli
Artister 2016: Alesso, Tiësto, David Guetta
Här samlas ett urval av världens största Dj:s för att ge dig en riktig festivalupplevelse. I mer än tio år har Tomorrowland levererat elektronisk dansmusik och konfettiregn – åk hit och kliv in i en sagolik värld bestående av enorma, glittrande discokulor och dansande maskotar.

2. Fuji Rock, Japan 22-24 juli
Artister 2016: Beck, Sigur Ros, Red Hot Chili Peppers
Vill du uppleva något utöver det vanliga? Då ska du åka till Fuji Rock, den japanska festivalen där du både får uppleva stora världsartister och svindlande omgivningar. Men det är inget för den höjdrädda, spelningarna ligger nämligen uppe på ett berg dit du bara kan ta dig via linbana. Väl uppe får du dock njuta av att dansa till musiken i Naebas vackra, grönskade miljöer.

3. Splendour in the Grass, Australien 22-24 juli
Artister 2016: The Strokes, James Blake, Band of Horses
Gör precis som 30 000 andra och res till North Byron för tre dagar av camping, skön musik och konst från hela världen. Här kan du räkna med gassande sol så glöm inte festivalhatten och vattenflaskan när du kryssar mellan musikscenerna och mattälten.

4. Burning Man, USA 28 augusti-5 september
Åk till Nevadaöknen och upplev obeskrivliga Black Rock City. Under en veckas tid lever du med hippies och konstnärer, lyssnar på cyberpunk och festar i maskeradkostym (eller utan en tråd på kroppen…). Viktigast att komma ihåg är att här kan ingenting köpas för pengar – i den konstgjorda staden skänks allt från öl och mat till cykellampor.

5. Bestival, Storbritannien 8-11 september
Artister 2016: The Cure, Major Lazer, Hot Chip
Bestival är en fyra dagars-lång festival som är full av galenskaper, liv och färg. Om du är sugen på att få känna en ordentlig feststämning är det hit du ska åka för dans i såväl solsken som månljus. Temat för årets festival är ”The Future” – varför inte passa på att klä ut dig till framtidsmänniska och gifta dig i festivalens uppblåsbara kyrka?

6. Lake of Stars, Malawi 30 september-2 oktober
Artister 2016: Freshlyground, Lusubilo Band, Patience Namadingo,
För den som vill uppleva festival på en gyllene sandstrand intill en klarblå sjö så är det till Lake of Stars i Malawi du ska åka. Njut av vackra solnedgångar som speglar sig i vattnet, billig öl och en salig blandning av internationella artister. Hit åker du för ett lite annorlunda festivalhäng i en harmonisk miljö.

Resa | Festival
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login