Festival | Pet Shop Boys bekräftade till Way Out West

Av den 27 mars, 2015

Allt tyder på att det kommer att bli ett utsålt Way Out West rekordtidigt i år, aldrig tidigare har trycket på festivalpass varit så stort så tidigt på året.

Detta är förstås glädjande och det motiverar oss också extra till att jobba ännu hårdare för att det här ska bli en succé på alla plan. Som ett led i detta har vi adderat en duo som verkligen ligger i framkant när det kommer till att leverera en fet liveshow. Grattis, alla!

PET SHOP BOYS [UK]
Med 12 album i ryggen, mer än 50 miljoner sålda skivor över hela världen och flerfaldiga vinster på Grammy- och BRIT-galorna är Pet Shop Boys den mest kända och framgångsrika brittiska duon i pophistorien. Vi kan nu meddela att electropop-ikonerna kommer att göra oss sällskap i Slottskogen på Way Out West i sommar!

Deras liveshow innehåller enastående danskoreografi, mängder av kostymer, specialproducerade visuals som interagerar med artisterna och dansarna på scenen och an fantastisk ljus och lasershow. De senaste åren har Pet Shop Boys headline:at de flesta av världens största festivaler, inklusive Sónar i Barcelona, Glastonbury i Storbritannien, danska Roskilde, Vivid i Sydney och många, många fler.

Pet Shop Boys har haft 22 topp tio-singlar i Europa, en bedrift som gjorde att de belönades med den finaste utmärkelsen inom Storbritanniens musikvärld när de mottog priset för Outstanding Contribution to Music på BRIT-galan 2009. De firade priset med en 12-minuters medley med gästframträdanden av Brandon Flowers från The Killers och Lady Gaga.

Way Out West-spelningen blir en av de sista konserterna på Pet Shop Boys “Electric World Tour” som hittills inkluderat 108 framträdanden i 47 länder.

Klara artister för Way Out West 2015:

BECK [US]
PATTI SMITH [US]
FLORENCE + THE MACHINE [UK]
PET SHOP BOYS [UK]
ELLIE GOULDING [UK]
KYGO [NOR]
ALT-J [UK]
EMMYLOU HARRIS & RODNEY CROWELL [US]
BELLE & SEBASTIAN [UK]
THE WAR ON DRUGS [US]
TOVE LO [SE]
LORENTZ [SE]
SUSANNE SUNDFØR [NOR]
TYLER, THE CREATOR [US]
KINDNESS [UK]
ILOVEMAKONNEN [US]
FLYING LOTUS [US]
FUTURE ISLANDS [US]
GALANTIS [SE]
CARIBOU [CAN]
YEARS & YEARS [UK]
AMASON [SE]
FUTURE BROWN [US]
FATHER JOHN MISTY [US]
FOXYGEN [US]
RUN THE JEWELS [US]
TODD TERJE & THE OLSENS [NOR]
THE JULIE RUIN [US]
LITTLE JINDER [SE]

Stay Out West:
COURTNEY BARNETT [AUS]
LITTLE SIMZ [UK]
LÅPSLEY [UK]
RAE MORRIS [UK]
HOOKWORMS [UK]
LA PRIEST [UK]
IBEYI [FR]

Fler artister tillkommer.
_________________________________

WAY OUT WEST 13-15 AUGUSTI 2015
SLOTTSSKOGEN, GÖTEBORG

Köp biljett här >>

Kultur & Musik | Festival
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login