Femtorp lanserar vin och cava från anrikt vinhus

Av den 14 februari, 2019
Cavan från Nadal är framställd på traditionellt vis i Penedès

Mousserande vin blir allt mer populärt. Tiden då bubbel enbart serverades när något skulle firas är långt förbi – idag är drycken även ett självklart val till mat och dessert.

Därför lanserar nu Femtorp ett sortiment med särskilt utvalda viner och cavas som passar utmärkt till sötsaker, desserter och – såklart – allt som kan firas med ett gott glas bubbel!

Vi har noggrant valt ut det anrika och familjeägda vinhuset Nadal, vars sortiment med cava och vin samstämmer med de högt ställda kraven på kvalitet och smak Femtorp ställer på sina andra produkter.

Ekologisk cava på traditionellt vis
Redan från början har alla Nadals produkter producerats av egenodlade, handskördade druvor – och så är det fortfarande. Tack vare att de själva kontrollerar hela processen – från odling, skörd och vinifiering (blandning), till buteljering och försäljning – kan de vara helt säkra på att vinet håller absolut högsta kvalitet.

2015 inleddes dessutom det tre år långa arbete som krävs för att få vinerna certifierade som ekologiska. Det innebär att 2018 års skörd kommer vara fullt ekocertifierad.

Cava och vitt vin
I Femtorps nya sortiment finns fem mousserande viner, varav två är rosé, och ett vitt vin tillverkat på druvan Xarello. Sortimentet innehåller även ett dessertvin tillverkat på druvan Macabeu, som har en mogen och intensiv arom.

Mer info på https://www.femtorp.se/produkter/drycker/

Dryck | Nadal
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login