Fem tips för roligare träning i höstmörkret

Av den 9 oktober, 2017

Många flyttar sin träning inomhus under den mörka delen av året – och går då miste om fantastiska träningsupplevelser. Här är fem tips som får dig att lyckas med träningen i mörkret!

Hösten är här på riktigt, och i takt med att mörkret lägger sig som en stor filt över Sverige väljer många att flytta sin träning inomhus. Det finns tyvärr många missuppfattningar om att träning i mörker är svårt, farligt och krångligt, och inget kunde vara mer fel!

Träning i mörker kan nämligen vara något av det bästa som finns. Den som är rätt förberedd kommer märka hur mörkret bara tillför en extra dimension till träningspassen, där mörkret bidrar till att skapa en mysig och spännande atmosfär och får dig att uppleva naturen på nya sätt.

Här är fem tips som gör träningen i höstmörkret både enklare och roligare:

Se till att synas
Säkerhet är A och O när du ska träna i mörkret, och därför är det en självklarhet att ha reflexer. 2XU Reflect Compression Tights är en smart produkt som kommer med reflexer i 360 grader vilket gör att du syns i alla tänkbara vinklar. Komplettera även med en jacka eller väst som reflekterar, till exempel 2XU Tech 360.

Använd pannlampa
Utan pannlampa blir du din träning begränsad till upplysta platser. Med en bra pannlampa kan du däremot röra dig fritt i hela skogen. Det här är något som måste testas – en skog i mörker är en helt annan upplevelse än en skog i dagsljus. Och upplevelsen är ofta som häftigast på natten! Vänta tills du stirrat in i ett par självlysande rådjursögon en stjärnklar natt om du inte tror oss!

Ha rätt skor
I mörkret är det svårare att se blöta löv och hala rötter, vilket kan vara ett orosmoment. Med rätt skor behöver du däremot inte längre fundera över var du sätter fötterna. Satsa på ett par terrängskor med grov sula, för bästa tänkbara grepp på så väl torra som blöta underlag.

Spring en reflexbana i skogen
Något av det häftigaste du kan göra i mörkret är att springa en reflexbana, en löpslinga i skogen som är märkt med små reflexer på träd och stenar. På dagen är dessa banor ofta snudd på omöjliga att upptäcka – men på kvällen fångar pannlampans sken reflexerna vilket skapar en svårslagen upplevelse.

Träna med kompisar 
Att träna med kompisar är alltid bra, men i mörkret är det extra bra. Flera personer syns bättre än en, flera pannlampor lyser bättre än en och om något oförutsett skulle hända är det alltid bra om någon mer är med. Har du ingen kompis som vill träna med dig kan du alltid följa med en träningsgrupp, till exempel 2XU Reflect Run som finns i flera svenska städer i höst. Håll utkik i våra sociala medier efter #2XUreflectrun i just din stad i höst.

Träning & Hälsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login