Fem ekologiska vintips till vårmaten

Av den 16 mars, 2017

Nu är det dags locka fram våren och det gröna på riktigt! Det gör vi med fem ekologisk vintips i olika vinstilar som passar perfekt till vårens fräscha mat och härliga bufféer. Här finns verkligen något för alla smaker!

Mjukt rött till pulled pork eller pizza
Valle Reale Montepulciano d’Abruzzo görs på druvan Montepulciano i vinregionen Abruzzo. Den ger ett mjukt rött vin som fungerar fint till både klassisk italiensk mat, som pizza och pasta, men även till mer kryddstarka och moderna rätter, som pulled pork och tacos. Här smakar det fruktig och kryddig smak med inslag av choklad, fat, mörka körsbär, plommon och salvia.

Valle Reale Montepulciano d´Abruzzo 2013
Nummer 2355
Volym 75 cl
Pris 109 kronor

Matvänligt rosé till kyckling eller grillade skaldjur
Valle Reale producerar även ett ekologiskt rosévin på druvan Cerasole som växer i vingårdarna i Abruzzo. Här har vi ett torrt, friskt och matvänligt rosévin med smak av röda bär, blodgrape, körsbär och örter. Passar perfekt till pasta, kycklingsallad eller grillade skaldjur.

Valle Reale Rosé 2015
Nummer 2242
Volym 75 cl
Pris 89 kronor

Trendigt till vegetarisk mat och syrliga ostar
Villa Garros Sauvignon från Bordeaux har beskrivits som en ”härlig trädgårdspromenad”. Och här doftar och smakar det aromatiskt av krusbär, svartvinbärsblad, gröna äpplen, nässlor och citrus. Detta ekologiska vita vin är en fin match till den fräscha vårbuffén, vegetariska rätter, syrlig getost eller bara att skåla med. 

Villa Garros Sauvignon 2015
Nummer 4184
Volym 75 cl
Pris 99 kr

Fruktigt och smakrikt grillvin
Italienskt, smakrikt och ekologiskt – där har vi vinet Passi Reali som blivit mångas favorit på vinhyllan. Doft och smak är både kryddig och fruktig med toner av plommon, mörka körsbär och örter. Gott till köttet på grillen eller en tallrik smakrika charkuterier och ostar. 

Passi Reali 2015
Nummer 72753
Volym 75 cl
Pris 95 kr

Toppen till Toast Skagen
När det bara behövs en halvflaska med ekologisk vitt vin, då finns Chilcas Sauvignon Blanc från Chile. Här hittar vi en torr, mycket frisk, aromatisk och fruktig smakprofil med inslag av nässlor, lime och krusbär. Passar extra fint till fisk och skaldjur, som till exempel en klassisk Toast Skagen.

Chilcas Sauvignon Blanc 2016
Nummer 6697
Volym37,5 cl
Pris 52 kronor

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login