Felankväll med Jenny Gustafsson och Hans Kennemark

Av den 18 januari, 2017

Jenny Gustafsson och Hans Kennemark är båda riksspelmän på fiol, spelar traditionella västgötalåtar med virtuositet och innerlighet i spännande arrangemang.

Jenny Gustafsson är född 1977 i Gingri utanför Borås men bor numera i Göteborg. Efter studier på Musikkonservatoriet i Trondheim har hon varit verksam som musiker och pedagog, efter 15 år i Norge flyttade hon hem till Västergötland. Hon har sedan 2003 varit lärare på Sjövikskursen och är sedan 2011 riksspelman på västgötalåtar. 2013 startade hon Ornungastämman som är en folkmusikfestival som genomförs i augusti varje år, ett projekt med både regional och kommunal förankring med stora visioner.

Hans Kennemark är född i Sandhem 1965. Hans har turnerat internationellt med grupper sedan början av 80-talet. Man har kunnat höra honom i grupper som Forsmark Tre, Bäsk, Tritonus, Septentrio och Nordik Tree där han medverkat till att sprida den västgötska musiken vida omkring. Som kompositör och arrangör har han gjort folkmusiken tillgänglig för en bredare publik inom Sverige och internationellt. Hans är välkänd på de folkmusikpedagogiska lärosätena runtom i norden Hans är riksspelman på västgötalåtar sedan 1985.

Lördag 21 januari kl. 18.30 i Teaterladan, Wadköping.

> Mer info här <

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login