”Feelgood och god framtidstro” – ny singel och musikvideo med albumaktuella Statues

Av den 4 augusti, 2020

Fredagen den 7:e Augusti släpper albumaktuella Umeåbandet Statues singeln ”Ending The Holocene” via Lövely Records. Singeln är den andra tagen från det alternativa rockbandets kommande fullängdare ”Holocene”, och innehåler referenser till Hindenburgkatastrofen och filmen Metropolis. Singeln släpps tillsammans med en musikvideo som premiärvisas av svenska musiksajten HYMN. 

Svensk alternativkultur under 90talet var medryckande, förförisk och lite farlig. Band som Fireside, Starmarket och The Bear Quartet invaderade från norr och årets höjdpunkt var alltid Hultsfredsfestivalen. När Umeåbandet Statues släpper sin nya singel ’Ending The Holocene’ från sitt kommande album är det precis dessa känslor bandet sprider i sin musik. Status skulle på 90talet beskrivits som ett av den nya vågens alternativa och skeva popband. Idag kanske vi mer placerar dem i ett punkfack och beskriver dem som ättlingar till akter som släppte skivor på skivbolag som SST och Discord. Vart än du vill placera Statues så går det inte att komma undan från just den där känslan av alternativt och medryckande. Statues är fjärilar i magen och är motsatsen till mainstreammusiken. 

Magnus Öberg från Statues förklarar singeln:
”Ending the Holocene handlar om när teknikens utveckling spårar ur på grund av för hög hastighet. Det finns referenser till Hindenburgkatastrofen och filmen Metropolis. Feelgood och god framtidstro som vanligt när Statues skriver låtar.”

”Ending The Holocene” släpps som digitalsingel den 7:e Augusti tillsammans med en musikvideo. Den 30:e oktober släpper Umeåbandet albumet ”Holocene” på vinyl och digitalt format via Lövely Records.

Musik | ”Feelgood och god framtidstro” – ny singel och musikvideo med albumaktuella Statues
Örebroguiden

Källa: Almost Religious

You must be logged in to post a comment Login