Feature: ”Svana” ditt dejtingliv

Av den 24 februari, 2020
Fotograf: Honey Fang

Våren är känd som kärlekens tid. Samtidigt som det återvändande ljuset kommer även hoppet om kärleken. Efter en lång vinter kan det kännas svårt att komma igång med dejtandet men varför inte satsa på dejtingvärldens lågt hängande frukt? Nämligen att ”svana” sin dejt.

Hållbarhetstänket tar plats i allt fler aspekter av livet. Det påverkar hur vi bor, äter, reser, shoppar och snart kanske även hur vi dejtar? Det menar i alla fall Nicole Kavander som tröttnat på den konsumistiska synen på dejtande och på senare tid börjat ”svana” sitt dejtande, alltså återvinna gamla ex.

Det moderna dejtinglivet har kommit att präglas av ett slit-och-släng-tänkande som jag är väldigt trött på. Jag kände att det var dags att göra något åt saken. Alla förtjänar en andra chans, så på senare tid har jag gått igenom gammal chatthistorik och tagit upp kontakten med flera ex och dejter från förr, säger Nicole Kavander.

Ett sätt att tänka i nya banor kring hållbarhet
Att ”svana” är ett ord för aktiva hållbarhetshandlingar, små som stora. Det handlar ofta om klassiska saker som återvinning eller att välja kollektivtrafik, men också att tänka i nya banor kring hur man kan ordna till exempel sin karriär eller sitt dejtingliv.

– Jag uppmuntrar fler singlar att svana ett ex. Det viktiga är att man är öppen och inte tar det på för stort allvar. Men det är klart att det kan vara bra att även tänka igenom vem och varför innan, avslutar Nicole Kavander.

Att svana ett ex kan alltså vara både kul och lättare än man tror, men det finns några saker som kan vara bra att tänka på innan:

TIPS

1. Välj med omsorg! Vissa ex förblir bäst som just ex. Undvik de du har en allt för rörig historia med, hör istället av dig till någon som är ett relativt clean case.

2. Leta i alla arkiv. Kolla igenom gammal chatt- och smshistorik men glöm inte bort konton på dejtingsajter och appar du inte längre använder aktivt.

3. Ta med dig ett öppet sinne och kom ihåg att folk förändras. Även om ni setts förut kan det vara en nästintill ny person du träffar nu en tid senare.

4. Välj dina ord. Tänk på att vara personlig, så personen inte tror att du hör av dig i brist på annat. Ni har förmodligen en del historia du kan bygga ett inledande meddelande på.

Nöje | Feature: ”Svana” ditt dejtingliv
Örebroguiden

Källa Miljömärkning Sverige

You must be logged in to post a comment Login