Farpoint tar Virtual Reality till nästa nivå

Av den 20 maj, 2017

Nulanseras FPS-spelet Farpoint exklusivt till PlayStation®VR tillsammans med den helt nya vapenformade PS VR-sikteshandkontrollen från Sony PlayStation. Den innovativa handkontrollen låter spelare interagera med den virtuella världen på ett naturligare, snabbare och mer precist sätt än någonsin tidigare.

Farpoint och den nya PS VR-sikteshandkontrollen är helt och hållet byggda för PlayStation®VR till PlayStation®4 (PS4™). Mjuk- och hårdvara utvecklades och testades parallellt under åtta månader, ett tillvägagångssätt som var till stor nytta för utvecklarna Impulse Gear och Sony Interactive Entertainment America.

I det science fiction-inspirerade FPS-spelet Farpoint blir spelaren strandsatt på en okänd planet och tvingas kämpa mot utomjordiska varelser samtidigt som den letar rätt på överlevare från sitt kraschade rymdskepp. Rymdäventyret bjuder på en stor arsenal av vapen samt enspelarläge, utmaningar och co-op online.

PS VR-sikteshandkontrollen är utvecklad för skjutspel i VR och har utformats så att spelaren siktar och skjuter på ett naturligt sätt oavsett om den är vänster- eller högerhänt.

Ett flertal första- och tredjepartstitlar är under utveckling till PlayStation VR och PS VR-sikteshandkontrollen.

Film & Spel
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login