Få en glimt av framtiden – se H-huset vid USÖ från insidan

Av den 4 maj, 2018
Jasmina Hadzijusufovic, projektchef, verksamhet H-huset, visar hur en av de växtbeklädda väggarna i H-huset kommer att se ut.

Än så länge är den nya sjukhusbyggnaden för högspecialiserad vård, H-huset, en byggarbetsplats. Men tack vare en ny utställning på Universitetssjukhuset Örebro kan du redan nu se hur den nya sjukhusbyggnaden kommer att se ut.

Utställningen öppnar 4 maj och du kommer bland annat kunna se in i sjukhuset genom en så kallad virtual reality-film. Om du laddar ner en app i mobilen kan du som besökare se lokalerna i 360 grader. Allt från entrén till väntrum, undersökningsrum, vårdrum och en operationssal.

– Utställningen kom till för att vi ska kunna visa patienter, personal och allmänhet hur det kommer att se ut. Det ska bli spännande att få visa hur H-huset kommer att se ut även från insidan. Hittills har vi mest kunnat visa bilder på byggnaden utifrån, säger Jasmina Hadzijusufovic, projektchef, verksamhet H-huset.

Står klart år 2021
H-huset ska, i sin helhet, vara klart för patienter år 2021. Den nya akutmottagningen i H-huset ska vara klar för att ta emot patienter redan under hösten år 2020. Parkeringshuset och godsmottagningen beräknas stå klara år 2019.

Utställningen som ska ge en känsla av hur framtidens högspecialiserade vård i nya lokaler på universitetssjukhuset ska se ut. Förutom virtual reality kommer du kunna ta del av en film om H-huset. Du kan även se ett bildspel om sjukhusområdets utveckling från 1800-talet och fram tills idag.

Titta på fasad och tak
Det finns även affischer som visar H-husets byggnad med arkitekternas färgsättning och du kommer även kunna titta på en bit av tegelfasaden och på sedumtaket, som är ett så kallat grönt tak som består av levande växtlighet.

Det finns också en hörna som visar upp några exempel på konsten som kommer att finnas i och omkring H-huset.

De verksamheter som kommer att flytta in i H-huset är akutmottagningen, akutröntgen, ögonkliniken, plastik- och käkkirurgiska kliniken, öron, näs- halskliniken, dagkirurgisk enhet, samlad operation och postoperation, anestesi- och intensivvårdskliniken med IVA (intensivvårdsavdelning) och NIMA (neurointermediäravdelning), hudkliniken, vårdavdelningar för ögon och HPÖ (hud, plastik, käkkirurgi och öron)

Plats och öppettider:
Utställningslokalen ligger direkt till höger när du kommer in i Gallerian via M-husets huvudingång mitt emot Apoteket. Öppet klockan 07.30 – 16 varje vardag.

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login