Extraföreställningar av ”Imorgon är nu” släppta

Av den 26 april, 2018
Ensemblen från Imorgon är nu. Foto: Daniel Andersson

”Imorgon är nu” har spelats på Örebro Teater sedan 7/4 – nu släpper vi två extra föreställningar: 8/5 & 9/5

Vårens stora satsning är ett brett upplagt epos som tar oss genom Örebros nittonhundratalshistoria, med utgångspunkt i en gruva och en skofabrik vid förrförra sekelskiftet får vi följa ett par familjer genom generationerna.

Det blir en dramatisk resa genom kärlek och sorg, det stora och det lilla under ett århundrade när samhället förändras i grunden. Vi följer många livsöden genom folkrörelsernas, frikyrkans och de totalitära rörelsernas framväxt, genom en stad som förändras från industricentrum till handelsplats.

Berättelsen tar oss till storstrejk, emigration till USA och världskrig. Den visar oss ung förälskelse, klassresor, krossade drömmar och storslagna planer. Imorgon är nu blir en föreställning vi sällan sett i Örebro, en riktig episk helkväll med speltid på fyra timmar med två pauser.

Manus: Lucas Svensson 
Musik & Kapellmästare: Hans Appelqvist 
Regi: Malin Stenberg 
Scenografi: Marika Feinsilber 
Kostymdesign: Bente Rolandsdotter 
Mask & Peruk: Linda Nieminen 
Ljus: Ronny Andersson 
Koreografiöga: Nina Haber och Ana Stanišic 
Medverkande: Hans Appelqvist, Lucas Grimstedt, Nina Haber, Jonas Hedlund, Hanna Lekander, Linus Lindman, Isabelle Moreau, Ana Stanišić, Davood Tafvizian, Susan Taslimi, Hans Christian Thulin & Alex Zethson

Köp biljetter till extraföreställningarna här »

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login