Explorer lanserar ekologisk gin

Av den 12 mars, 2017

Nu utökar Explorer sitt sortiment och lanserar för första gången en annan produkt utöver vodkan; en ekologisk Gin, Explorer Vodka skapades 1958 och blev snabbt populär bland svenska folket. Idag är Explorer Sveriges mest sålda vodka med närmare en miljon sålda flaskor per år.

– Med Explorer Gin vill vi erbjuda marknaden en ren, kvalitativ och prisvärd gin som är gjord för att blanda drinkar med, säger Caroline Grundström, Senior Brand Manager för Explorer.

Explorer Gin har destillerats på pot-still med riktiga enbär. Ingredienserna är uteslutande ekologiska, och förutom enbären så ingår även destillat av korianderfrö, angelikarot, citronzest och ingefära. Explorer Gin är en äkta ”Distilled Gin” vilket är den högsta ginkvaliteten som även kallas för ”London Dry Gin”.

– Gin är basen i många människors favoritdrinkar och kan blandas på oerhört många sätt, allt från klassiker som french 75 som hängt med i över 100 år till moderna lemonadcocktails, säger Caroline Grundström.

Inför lanseringen har Explorer inlett ett samarbete med bartendern Oskar Johansson, som tagit fram tre specialkomponerade drinkar med Explorer Gin som bas. Drinkarna består, liksom Explorer Gin, av ekologiska råvaror.

– För prisklassen är detta en grym gin och det känns fantastiskt kul att Explorer satsar på ekologiskt, säger Oskar Johansson.

För att vara så skonsamma mot miljön som möjligt så kommer produkten att buteljeras i PET-flaska. Genom att tappa Explorer Gin på PET-flaska minskar utsläppen av växthusgaser med hela 45 procent och tillverkningsprocessen kräver 23 procent lägre energiförbrukning jämfört med glas.

Explorer skapades 1958 och vodkan blev snabbt svenskens favoritvodka. Idag är vodkan Sveriges mest sålda spritvarumärke. Grundtanken från 50-talet håller än: en prisvärd och ren vodka som gjord att blanda drinkar på. Skeppet och seglet ritades ursprungligen av Sigvard Bernadotte och är Explorers signum.

⇓⇓ Här kan man köpa Explorer Ekologiska Gin ⇓⇓

Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login