Explorer Gin en gin att göra drinkar på

Av den 9 april, 2017

Idag är det den internationella gin & tonic dagen och det firar vi med att prova en ny gin.

Det klassiska svenska varumärket Explorer har nu utökat sin portfölj med en ekologisk gin, ginen levereras i PETflaska på 70 cl och är ekologisk vilket ligger i tiden.

Jag måste medge att jag var mycket skeptisk till denna gin när jag fick den i min hand, vi har nog alla eller i alla fall de flesta av oss någon relation till Explorer och min gissning är att den inte är odelat positiv.

Doften på den här ginen är riktigt bra med tydliga enbärstoner och ett litet citrussting på slutet.

Så till smaken, det här är ingen gin som man skall dricka rent utan använda som sprit bas i drinkar. Rent så ligger den här ginen närmare genever vilket rent historiskt inte är någon konstighet, men den är lite för söt för min smak helt enkelt.

Däremot måste jag säga att i en gin & tonic så fungerar den bra, även om jag har provat betydligt bättre så gör den på intet sätt bort sig.

Jag tycker personligen att den fungerar bäst i en GT med citron, men jag är lite av en traditionalist när det gäller gin och tonic, ginen fungerar självklart även bra till en GT med lime.

Explorer Gin får hela…

Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login