Expedition Torrontés Chardonnay nyhet från Argentina på klimatsmart tetra

Av den 15 mars, 2019

Expedition Torrontés Chardonnay är en nyhet på klimatsmart 1-liters tetra från Argentinas mest populära vinhus. Det fruktiga vinet är prisvärt och mångsidigt och passar utmärkt att dricka som det är eller till kyckling, fisk och vegetariska rätter. Expedition Torrontés Chardonnay har en medelstor och fruktig doft med inslag av päron, citrus och blommor. Smaken är fräsch och fruktig med toner av tropisk frukt, blommor och citrus.

Expedition Torrontés Chardonnay är det första vinet i serien Expedition, en rad viner som utforskar världens mest populära vinregioner, och den första expeditionen besöker Finca Las Moras vackra vingårdar i Argentina. Expedition är Fair for Life-certifierad, vilket betyder att man arbetar för en värld där handel är en drivkraft för positiv och hållbar utveckling för människor och deras miljö.

Expedition Torrontés Chardonnay lanseras i klimatsmart 1-liters tetra och designen illustrerar expeditionen med en lokal karta med minnesvärda landmärken. ”Det är mycket focus på klimatsmarta förpackninger just nu. Därför är det superroligt att Expedition är den första tetran som lanseras på Systembolaget på fyra år!” -säger Flavia Bergström, Senior Brand Manager på Altia Sweden.

Expedition Torrontés Chardonnay är aromatisk och mycket fruktig med en trevlig fruktsötma som balanseras väl av vinets fräscha syra. I smaken finns toner av päron, tropisk frukt, blommor och citrus.

Finca Las Moras blev utsedda till årets vinproducent i Argentina 2013 och man exporterar sina viner till 45 olika länder. Deras vingårdar ligger cirka 20 km från staden San Juan i Argentina. San Juan är Argentinas näst största vindistrikt, beläget norr om Mendoza och står för cirka 25 procent av landets vinproduktion.

Finca Las Moras har cirka 1400 hektar av vingårdar planterade i dalarna Pedernal, Zonda och Tulum. Tack vare att alla dessa ligger mellan 650 meter till 1350 meter över havet så kompenserar den höga höjden för det varma klimatet som råder i San Juan. Det torra klimatet ger bättre förutsättningar för ekologisk och hållbar odling och här ligger Finca Las Moras i framkant. Moras betyder mullbär på spanska och eftersom det kring vingårdarna växer rikligt av dessa träd har de fått ge vinhuset dess namn.

Expedition Torrontés Chardonnay finns i Systembolagets ordinarie sortiment fr.o.m. den 1 mars. En tetraförpackning à 1 liter kostar 69 kr och artikelnumret är 6259.

Dryck | Expedition Torrontés Chardonnay
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login