Exklusiv lansering från hyllad och prisbelönt producent

Av den 8 december, 2018

Den 7 december släpptes ett begränsat antal Domaine du Clos de Sixte Lirac årgång 2015 i ett fåtal butiker, en förföriskt silkeslen, smakrik och ekologisk Lirac med grenache i huvudrollen.

Vinet kommer från den franska prestigefulla och prisbelönta producenten Alain Jaume, som har odlat vin i Châteauneuf-du-Pape sedan 1826, familjens egendom heter Domaine Grand Veneur och är belägen vid floden Rhône, söder om Orange.

Alain Jaumes Domaine du Clos de Sixte Lirac 2015 är en riktig pärla från Rhônedalen. Med en klar blåröd färg. Intensiv och fruktig doft av mörka bär så som svarta vinbär, körsbär, björnbär och inslag av mineral och lakrits. Vinet är fylligt vin med smak av körsbärslikör, vanilj, lakrits och björnbär. Sist men inte minst bjuds ett långt avslut med harmonisk syra och eleganta tanniner.

– Det är otroligt roligt att kunna erbjuda ett sådant prisvärt och ekologiskt prestigevin på den svenska marknaden. Det här är det självklara vinet både som julklapp, gå bort-vin vid festliga mellandagsmiddagar och det givna valet till nyårsmiddagen. Domaine du Clos de Sixte Lirac sitter som en sportkeps ihop med en helstekt oxfilé och krämig rotsaksgratäng. Ljuvligt, säger Thomas Larsson, produktchef, Hermansson & Co.

4200 flaskor av Alain Jaumes Domaine du Clos de Sixte Lirac 2015 släpptes i ett fåtal butiker den sjunde december.


Alain Jaume Domaine du Clos de Sixte Lirac 2015

 

  • 4200 flaskor lanseras i tillfälligt sortiment/exklusiva lanseringar den 7/12. 
  • Även tillgängligt via webbeställning.
  • Druvor: 50% grenache noir, 35% syrah och 15% mourvèdre
  • Pris: 159 kr, artnr: 90688.

 

Alain Jaume Domaine du Clos de Sixte Lirac 2015 hittar man här (status i skrivande stund) »

Mat & Dryck | Alain Jaume Domaine du Clos de Sixte Lirac 2015
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login