The Cordovas (US) & Will Courtney på Music Club Americana

Av den 10 mars, 2017
Laddar Karta...

Datum/Tid
Date(s) - 10/03/2017
22:00

Plats
Scandic Grand

Kategorier


Live: THE CORDOVAS (US) + WILL COURTNEY (US)
Fredag 10/3 Scandic Grand Hotel Örebro kl 20.00
Bakom vinylspelarna: UNCLE BOP

En del The Band, en del Grateful Dead och en del Laurel Canyon 1969; det är ett av rockhistoriens mest magiska recept som tusentals band försökt koka sin egen soppa av, och som lika många har misslyckats att få tillnärmelsevis lika välsmakande som originalen. Fram till nu. Cordovas är här för att förvalta och utveckla amerikana-musikens kanske allra ädlaste och finaste arv.

OM MUSIC CLUB AMERICANA
Music Club Americana är en mix av country, folk, alt-country, roots-rock, bluegrass och soul. Liveframträdanden blandas med vintagevinyler och rootsiga playlists. Helkvällar med americana-musik från början till slut.

TIDER FÖR KVÄLLEN
Will Courtney 21:00
Cordovas 22:00

Student med leg: 100:- i dörren

LYSSNA PÅ CORDOVAS:
Cordovas Live: https://www.youtube.com/watch?v=G7qn6KK7iyI
All I found: https://www.youtube.com/watch?v=hUjWUAMEh1w
Old Dog: https://www.youtube.com/watch?v=_rYxHdq0H1E
The Believer: https://www.youtube.com/watch?v=5bWmgqfpPLw

HEMSIDA :http://www.cordovasband.com/

MER OM CORDOVAS
Med låtar som går direkt på knock och en stämsång man inte hört sedan 70-talet släppte ”projektet” Cordovas en skiva helt själva 2012, som få fick höra och ännu färre fick se live. De 1000 skivorna som trycktes sålde slut omedelbart på den en enda turné bandet genomförde och vi var en hel del nyförälskade fans som med sorg förstod att det nya favoritbandet egentligen inte finns och att det förmodligen aldrig kommer bli ett band som man kan få uppleva och följa.

Men så helt plötsligt börjar ett rykte spridas om att det är ett Cordovas ute på de amerikanska vägarna, som är helt hysteriskt bra och som vi bara måste lyssna in. Det visar sig att den tre år långa trädan bara har varit den tid som det musikaliska geniet och bandets ledare Joe Firstman behövt för att kunna bygga vidare och slutföra visionen om att skapa världens bästa band.

Det här är som en dröm för oss. I början av 2017 kommer Rootsy Music att släppa Cordovas debutskiva på både vinyl och CD i hela Europa och i februari och mars tar bandet med sig redan Rootsy bekante Will Courtney som support för att erövra de skandinaviska musikälskarnas hjärtan! Håll i er!

Rootsy Live Örebro i samarbete med Studiefrämjandet Örebro.

You must be logged in to post a comment Login