Nya Teatern / På det fjärde ska det ske

Av den 7 juni, 2017
Laddar Karta...

Datum/Tid
Date(s) - 07/06/2017
19:00 - 20:15

Plats
Nya Teatern

Kategorier


Opus Scenkonst presenterar PÅ DET FJÄRDE SKA DET SKE

// ONSDAG 7 JUNI KL 19.00 //

Någon vill bryta sig fri. Någon vill bara hitta ett sammanhang. En annan behöver förstå vad som är rätt.

Vi bär alla på något. Ibland står det i vägen för oss. Ibland måste vi gräva fram det för att minnas. Det kan vara osynligt för andra. Eller det enda de ser.

Som barn var livet annorlunda. Lekarna hade tydliga spelregler, men friheten var oändlig. I tonåren var alla vilsna på sitt eget sätt. Sen hände något.

Hur hamnade vi här?
Det här är våra berättelser.
En lek, ett samtal, en längtan.
En känsla av att det är nu det gäller.

* * * *
Utifrån ett antal rubriker har ensemblen arbetat med texter de själva skrivit. Ett blickande inåt och en stark längtan efter att få berätta. Med utgångspunkt i barndomens lekfullhet och sökandet efter en vuxnare identitet har föreställningen ”På det fjärde ska det ske” gradvis vuxit fram. En plats för lek, reflektion och hudlösa berättelser. Välkommen in!

OPUS SCENKONST är en scenkonstgrupp sprungen ur Nordiska Teaterskolans påbyggnadsår i skådespeleri. Sedan september 2016 har gruppen varit stationerad på Tokalynga Teaterakademi i Halland.

* * * *
REGI & BEARBETNING: Gunilla J Gyllenspetz

TEXT, RÖRELSE, SCENOGRAFI, KOSTYM, LJUS, LJUD, VIDEO: Frida Sjökvist Landén, Julia Glisic, Robert Ljunggren Westlundh, Anna Gohr, Daniel Cevér, Andreas Luukinen, Frida af Schultén, Martin Ahlberg och Frida Norborg

TACK TILL: Region Örebro län, Nordiska Teaterskolan, Studiefrämjandet Halland, Teater Albatross, Katja Mustonen, med flera

Föreställningens längd – ca 1 h 15 min

Biljetter kostar 25 kr/st och kan köpas på:
https://billetto.se/sv/e/pa-det-fjarde-ska-det-ske-biljetter-199622

You must be logged in to post a comment Login