Norden – vårt hem på jorden

Av den 11 augusti, 2017
Laddar Karta...

Datum/Tid
Date(s) - 11/08/2017
19:00

Plats
Stadra Teater

Kategorier


Det finns de som hävdar att vi istället för EU ska bilda en nordisk union. Skulle det kunna vara något? Vi söker vår trygghet och vi söker vårt hem.

I en orolig värld är det alltfler som lovprisar Norden, de värden som Norden står för och den gemenskap som vi känner här invid våra breddgrader. Varför låter Jussi Björlings stämma så speciell, varför kan vi känna igen oss i musik av Grieg, varför finns det nordiska organisationer, hur har vi det med vår längtan och med vår melankoli. Vad är det att bo häruppe där björkarna susar.

Vi har lyckats locka tre verkliga giganter till oss under denna kväll. Vår landshövding Maria Larsson som av kulturministern blivit utsedd till ordförande för Voxenåsen, Norges tackgåva till Sverige som för hjälpen under andra världskriget. Maria Larsson är ju också bekant för många såsom förutvarande äldreminister. Direktör Benny Marcel, chef för Nordisk Kulturfond i Köpenhamn, en man som känner alla och envar och är lika bekant med kronprinsessan som med kulturutskottets ordförande. Benny har ett förflutet i Örebro län som chef för Örebro konserthus och musiken i Örebro. Samt ytterligare en av länets celebriteter professor i måltidskonst, forne gästgivaren Carl Jan Granqvist.

Därtill medverkar Stadraensemblen med fantasieggande texter från hela Norden, det blir upptåg och det blir en kväll där publiken får något sant nordiskt att äta under föreställningens gång.

Medverkande: Maria Larsson, Benny Marcel, Carl Jan Granqvist, Gunilla Orvelius, Ellen Hennig, Magnus Wetterholm, Rune Jakobsson, Peter Eriksson, Eva Haldert, Lasse Forss

Biljetter: ordinarie 250 kr, ungdom 130 kr

You must be logged in to post a comment Login