Barnvagnsmarschen 2017 – Örebro

Av den 11 mars, 2017
Laddar Karta...

Datum/Tid
Date(s) - 11/03/2017
12:00 - 13:00

Plats
Järntorget

Kategorier


Lördagen den 11 mars manifesterar människor över hela landet för allas rätt att överleva sin graviditet. Mödradödligheten måste stoppas! I Örebro möts vi kl.12.00 på Järntorget vid fontänen. Varmt välkommen, med eller utan barnvagn!

Varannan minut dör en människa av komplikationer vid en graviditet, förlossning eller osäker abort. Orsakerna är bland annat bristande tillgång till sexualupplysning, preventivmedel, säkra aborter och mödrahälsovård.

De som drabbas hårdast är de som lever i fattigdom. Men det går att få bukt med problemet – allt som behövs är politisk vilja och resurser! Idag är det viktigare än någonsin att gå Barnvagnsmarschen.

Vi som går Barnvagnsmarschen vill att Sveriges regering ska ta ledarskap för att minska mödradödligheten i världen. Vi ser just nu en global politisk utveckling som slår hårt mot kvinnors rättigheter. USA har just stoppat allt bistånd till organisationer som inte tar avstånd från aborträtten. Därför är det mycket viktigt att den svenska regeringen står upp för de här frågorna vid internationella politiska förhandlingar och i det svenska biståndet.En stor del av mödradödligheten beror på osäkra aborter.

Läs mer om problematiken med mödradödlighet på www.rfsu.se/barnvagnsmarschen.

Så här stor är risken att dö i samband med en graviditet runtom i världen:
Sierra Leon: 1 av 17,
Afghanistan: 1 av 52,
Nepal: 1 av 150,
Thailand: 1 av 3,500,
och i Sverige: 1 av 12 900.

Arrangör: Therese Persson, 076-7086152

You must be logged in to post a comment Login