Arkeologidagen, sök efter Närkes forntid

Av den 27 augusti, 2017
Laddar Karta...

Datum/Tid
Date(s) - 27/08/2017
10:00 - 14:00

Plats
Stora Mellösa Kyrka

Kategorier


Arkeologisk forskning med metalldetektor i Stora Mellösa, Närke.

Varje år arrangeras Arkeologidagen runt om i Sverige. I vårt län uppmärksammas vår förhistoria denna dag genom att vi går under jorden med hjälp av metallsökare.

Följ med arkeolog från Örebro läns museum och detektorister från Sveriges Metallsökarförening, på en arkeologisk upptäcktsjakt efter föremål från Stora Mellösas forntid och historia i östra delen av Närke. Var med och sök efter Närkes forntid och historia!

Program: Vi berättar om arkeologiska metoder och visar upp detektor och gps. Det kommer att ges möjlighet att följa med detektorister och få prova-på att söka med metalldetektorer. Vi tittar närmare på fornsaker och berättar om fornlämningarna som finns i trakten av Stora Mellösa. Under dagen ges det möjlighet att göra besök vid fornlämningar, gå in i Stora Mellösa kyrka och Stora Mellösa hembygdsförening i Mörby.

Tillgänglighet: Parkering och toalett finns i anslutning till Stora Mellösa kyrka.

Aktiviten sker direkt öster om kyrkan, belägen vid en mindre kulle ute på åkermarken, cirka 50 meters promenadväg från kyrkan. Begränsad tillgänglighet för barnvagn och rullstol (åkermark).

Plats:Närke, Stora Mellösa kyrka. Klockarjordens åkermark öster om kyrkan.

Kontakt: Martin Edlund, arkeolog, Örebro läns museum tel; 019-602 87 75.

You must be logged in to post a comment Login