Eva Eastwood med band spelar på East West

Av den 19 oktober, 2017

I slutet av 1990-talet erbjöds hon skivkontrakt i USA, men valde att satsa på en musikkarriär i Sverige – under de första åren med bandet Eva Eastwood & The Major Keys och därefter som soloartist.

Hon har släppt ett dussin skivor och hon har skrivit cirka 800 låtar, bland annat åt Jerry Williams och The Boppers. I våras hade dokumentärfilmen “Eva en lyckost!” som handlar om hennes liv, biopremiär. I samband med filmen så släppte Eva en samlingsbox, ”Det bästa 2006-2016” med låtar från hennes karriär.

Att Eva Eastwood går sin egen väg på den svenska musikscenen är närmast ett understatement. Som ingen annan har hon kryssat mellan 50-talsdoftande svensk rockabilly och rock´n roll så framgångsrikt att hon numera är ett namn bland 50-talshjältar som Elvis Presley, Wanda Jackson och Carl Perkins på Rockabilly Hall of Fame i USA.

Jag älskar att skriva och ibland kan det bli flera låtar om dagen. Det är aldrig svårt, de bara kommer. Jag är lycklig som får hålla på med det roligaste jag vet, skrattar Eva.

Med flera hundra låtar registrerade hos Stim och massor av idéer, utkast och kassetter som ständigt dyker upp i nya lådor fortsätter en av Sveriges mest produktiva artister att skriva sin egen melodi.

» Mer info här «

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login