Ett, två, tre…Snus och rosé

Av den 16 juni, 2019

Nu återlanserar Swedish Match en limiterad upplaga inom konceptet Small Batch, rosésnus. Produkten lanserades initialt inför Almedalsveckan 2018, men fanns då enbart tillgänglig under Almedalsveckan i Visby.

Det initiativet väckte mycket respons, och därför väljer Swedish Match att nu återlansera produkten som en ordinarie Small Batch i en upplaga om 18 000 dosor. En dosa Small Batch Rosé kommer att kosta 45 kronor, och finns enbart tillgänglig i Swedish Match egna snusbutiker samt på www.swedishmatch.se. 

– Vi tog enbart fram 300 dosor den gången, och den respons vi fick var överväldigande. Smaken uppskattades, och det blev ett naturligt sätt för våra mingelbesökare att prata om produktutveckling, smaksättning och regleringar, säger Carl Danielsson, Press Officer på Swedish Match.

Small Batch är Swedish Match koncept med begränsade upplagor som enbart säljs i bolagets egna försäljningskanaler, där smakerna är mer innovativa än det traditionella produktsortimentet. Small Batch Rosé, som är den tionde lanseringen inom konceptet, är en white portion som har en ljus, blommig tobakskaraktär med inslag av röda äpplen, persika och citrus.

– Small Batch Rosé är inspirerad av smaker och aromer som närmast kan liknas med det klassiska laxrosa rosévinet från Provence. Huvudkaraktären består av en krispig, lätt bitter och uppfriskande citrus med toner av persika, röda äpplen och en finstämd blommighet som kompletteras av en ljus aromatisk tobak, säger Mattias Schyberg, Master blender på Swedish Match.

Mat | Ett, två, tre…Snus och rosé
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login