Ett av Sveriges bästa dansband Scotts till Ritz After Work

Av den 11 mars, 2019
Nu på Fredag 15 Mars 2019 kommer ett av Sveriges bästa och populäraste dansband Scotts till Ritz Nightclubs After Work, missa inte!

Lidköpingsbandet Scotts bildades redan 1992 och består av Henrik Strömberg (sång och gitarr), Roberto Mårdstam (bas), Claes Linder (keyboard) och Johan Andersson (trummor). Scotts tillhör genren ”moderna dansband” och har en bred repertoar med allt från pop till hårdrock, schlager och reggae.

Bandet är idag ett av landets mest turnerande dansband och genomförde drygt 130 spelningar under 2013.

Genom sin medverkan i SVT:s Dansbandskampen hösten 2008 blev de kända inför svenska folket och är sedan dess ett heltidsdansband. I programmet den 22 november 2008 erbjöds de av Christer Björkman en plats i Melodifestialen 2009. De tackade ja och tävlade med låten ”Jag tror på oss” av Lars ”Dille” Diedricson och Ingela ”Pling” Forsman och slutade i duell i andra chansen.

Den 11 oktober 2013 släppte Scotts singeln ”Hurt”, skriven av Måns Zelmerlöw, Linda Sundblad och Dimitri Stassos. Bandet är även aktuellt med sommarsingeln ”Juni, juli, augusti” samt ett nytt album under hösten 2014. Det kommande albumet är egenproducerat och innehåller enbart nyskrivet material på svenska och engelska.

Bandet Scotts har funnits i snart 25 år men hade sitt stora genomslag i Dansbandskampen 2008 och Melodifestivalen 2009 med låten ”Jag tror på oss” som tog sig till Andra chansen.

Efter dessa framgångar har åtskilliga tv-program avverkats. Scotts debutplatta såldes i 60.000 exemplar i norden, därefter samlingsplattor i samarbete med expressen som sålt i 130.000 ex, näst bäst efter Lasse Stefanz. Totalt har bandet gjort 3 plattor.

November 2014 var det dags igen för skivsläpp, denna gång med enbart nyskrivet material.

Nu på Fredag 15 Mars 2019 kommer ett av Sveriges bästa och populäraste dansband Scotts till Ritz Nightclubs After Work, missa inte!

» Mer info här «

Nöje | Ett av Sveriges bästa dansband Scotts till Ritz After Work
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login