Ett av de bästa melodiska death metallbanden jag har hört och sett på länge

Av den 5 maj, 2017
Fotograf: Pelle Andersson

Läs titeln, och jävlar att jag också menar det! Jag gillar att lyssna på Dark Tranquillity, dess kvalitet växer med varje gång jag lyssnar på dom.

Det är få band som utvecklas och samtidigt förbättras med sina utgåvor. Sen debutalbumet Skydancer som släpptes 1993 fram tills idag så har verkligen bandet förändrats, jag gillar verkligen att det finns lite ”ren” sång i vissa låtar som sedan bryts av när sångaren Mikael Stanne tar ton med sitt growlande.

Texterna i låtarna är fulla av attityd och styrka, lyssna bara på låten Forward Momentum när Mikael öser på med ”This is the time…” och fortsätter. Inse det, det här är en av de starkaste punkterna i albumet, Mikaels vokalförmåga kommer att häpna death metall fansen i decennier!

Kul är också att dom spelar låtar från äldre plattor med låtar som tex. Terminus (Where death is most alive) från albumet Fiction som släpptes 2007.

Låt oss inte glömma resten av showen. De faller inte av kvaliteten på de mer populära låtarna, tex som med starka gitarriff av Johan (Niklas, som är ordinarie gitarrist, är hemma och är Pappaledig) som sporadiskt trollbinder dig och tar låtarna till en helt ny nivå.

Kvällens spelning är perfekt utjämnad och har verkligen förgyllt min framtid ett bra tag framöver. Inget av instrumenten låter för avlägset eller tar över de andra instrumenten eller sången, utan betonar dem harmoniskt.

Om du inte gillar Dark Tranquillity och deras enastående framträdande ikväll är du förmodligen lätt efterbliven eller ett fan av Eilert Pilarm istället…

Bilder från konserten.

Fredrik Larsson –Tinnitus skadad, sen länge, Death Metall reporter
Örebroguiden

 

Fotograf: Pelle Andersson
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login