Estrella Västkustchips certifierat med Svenskt Sigill

Av den 22 februari, 2018
Estrella Västkustchips certifieras med Svenskt Sigill

Västkustchipsen är bättre än någonsin, det är kvalitetscertifieringen Svenskt Sigill ett intyg på. Med ny olja, svenska råvaror och lokal produktion är Estrellas svenska, grytfriterade chips ett godare val från planta till påse. Estrella och Svenskt Sigill ser tillsammans positivt på utvecklingen. Finns det något godare?

Estrellas Västkustchips är några av Sveriges mest populära premiumchips och arbetet med att förfina chipsen över åren har inte bara resulterat i riktigt goda och krispiga snacks. Påsarna bär nu Svenskt Sigill som intyg på att Västkustchipsen är ett bra val från planta till påse i snackshyllan.

– Vi vill leverera snacks som miljömässigt och smakmässigt håller vad de lovar. Med märkningen Svenskt Sigill kan vi vara tydligare med att det är just det vi gör, säger Mia Lundberg Produktchef på Estrella.

När du köper chips med Svenskt Sigill får du oberoende certifierad och kvalitetssäkrad råvara som garanterat kommer från en odlare i Sverige. Produkter märkta med Svenskt Sigill kommer från odlare som tar ett omfattande miljöansvar och arbetar aktivt med att minska sin klimatpåverkan.

– Det är toppen att få in Estrella i vår Svenskt Sigill familj, säger Britt Rahm, VD på Svenskt Sigill. Vi ser såklart väldigt positivt på att Estrella väljer att ha svensk potatis från certifierade odlare med hållbarhet i fokus.

Nyhet: Solros- och svensk rapsolja
Den nya oljeblandningen i Estrellas Västkustchips består av solros- och svensk rapsolja. Det är en svenskodlad rapsolja som innehåller mycket enkelomättat (nyttigt) fett. Den nya oljeblandningen med fransk solrosolja och svensk rapsolja är ett allergivänligarealternativ än den tidigare jordnötsoljan och har i smaktester presterat bättre.

Mia Lundberg kommenterar:
– Det är en utveckling som vi arbetat långsiktigt och varsamt med. Vi lägger mycket resurser på råvarorna och arbetar intensivt med produktutveckling. Det gör att vi kan göra viktiga uppdateringar utan att tumma på smakkvalitén, vilket våra smaktester visar.

Utöver oljan får även påsen ett ”Estrellaryck”. Ett nytt, tätare material skyddar och bevarar kvalitén längre vilket bidrar till godare chips. På påsen passar vi även på att lyfta två av våra odlare på Västkusten som har levererat förstklassig svensk potatis till Estrella i många år.

Ett av flera miljöinitiativ
Västkustchipsen med uppdaterad påse, olja och märkning är bara en del av det arbete Estrella gör kontinuerligt för att minska sin klimatpåverkan.

  • 2017 Estrella ingår samarbete med det sociala och ekologiska företaget 
    Vägen ut! Lärjeåns Kök & Trädgårdar
  • 2017 Totala utsläppen av koldioxid minskade med 92% genom byte till Biogas
  • 2017 Biologiskt avfall har minskat med 38% sedan 2014
  • 2016 Micropopcorn utan perflourerade ämnen i påsarna införs
  • 2016 Snacksfabriken i Angered 100% fri från palmolja

Mat & Dryck | Chips
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login