Ernst lanserar kött- och charkprodukter

Av den 21 september, 2016

Under hösten 2016 lanserar Ernst Kirchsteiger fem högkvalitativa kött- och charkvaror i dagligvaruhandeln. Lanseringen är ett samarbete mellan det egna varumärket ERNST och köttproducenten Jojjen. Sortimentet finns tillgängligt från vecka 38 och består av fyra olika korvar samt rökt kyckling – alla tillverkade på klassiskt vis av svenska råvaror.

Att lansera god mat som är lätt att laga känns fantastiskt roligt. Det här är produkter som jag själv saknar när jag handlar, berättar Ernst Kirchsteiger som ligger bakom recepten på varorna.

Produkterna tillverkas på klassiskt vis av svenska råvaror. För produktansvaret står Jojjen AB i Västervik, med över 100 års erfarenhet av kött, chark och delikatesstillverkning. Sortimentet rymmer både traditionella svenska smaker och influenser från Ernsts favoritregion Toscana i Italien.

Rökt kyckling är en storsäljare i södra Europa men har fram till nu inte funnits i Sverige. Korvarna är gjorda för hand och långsamt rökta över spån, precis som förr i tiden, berättar Ernst Kirchsteiger.

Mottagandet från flera livsmedelskedjor har varit väldigt positivt och redan nu står det klart att två nya produkter kommer att lanseras inför julen 2016.

Ernst Kirchsteiger är populär i både städer och på landsbygden, med en publik som sträcker sig över alla åldrar. Det skapar unika möjligheter för ett brett och långsiktigt sortiment som känns bekant redan från start, säger Peter Hirschman, VD på Jojjen som är stolt över att få förtroendet att förverkliga Ernst Kirchsteigers recept och ansvara för produktionen av det nya sortimentet kvalitetsprodukter.

Produkterna som lanseras vecka 38 är rökt kyckling, handknuten prinskorv, gammaldags falukorv, grillkorv med toscanska kryddor, samt wienerkorv. Alla varor har svenskt ursprung.

Mat & Dryck | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login