Erika Baier & The Business kommer till East West

Av den 21 februari, 2018

På fredag kommer Erika Baier & The Business till East West, det är ett liveband som levererar modern, tung och svängig blues.

Sångerskan Erika Baier älskar blues. Inte som en kalenderbitande fan girl, utan som en artist som verkar i en levande och i allra högsta grad livskraftig tradition. På setlistan samsas 60-talslåtar av Etta James och Nina Simone med rykande färska nummer av Shemekia Copeland och Buddy Guy utan problem. Allt hänger ihop, kraften kommer från rötterna och riktas mot framtiden. The blues is my business, and business good, som Erika brukar saga.

Det är inga dunungar som lirar i bandet bakom Erika. Dom här boysen har varit med några varv runt kvarteret, var och en med en lång karriär i ”bluesbranschen” bakom sig. På meritlistorna hittar vi kompjobb med svenska storheter som Sven Zetterberg, Roffe Wikström, Mats Ronander, Knock Out Greg, Bill Öhrström med flera, och amerikanska artister som Toronzo Cannon, Johnny Rawls, Deitra Farr, Larry Garner, Guitar Shorty, Tad Robinson och Toni Lynn Washington.

The Business är: Bonne Löfman, gitarr, Arman Sikiric, munspel, Patrik Norrman, bas och Michael Johansson, trummor.

Så på fredag den 23/2 utlovas det svettig och svängig tung Bluse på East West.

» Mer info här «

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login